• Op zondag 30 oktober stond de thuiswedstrijd tegen BWO op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een zonovergoten sportpark Heidepark. BWO was goed begonnen aan de competitie, voorafgaand aan de speelronde stonden ze namelijk 4e met zeven punten uit vier wedstrijden. Lemelerveld stond op de 10e plaats met vijf punten uit vier wedstrijden.

Het begin van de wedstrijd was voor BWO. Binnen enkele seconden kwamen ze namelijk al in de aanval, dit was echter buitenspel. Dit was voor Lemelerveld kennelijk nog niet het teken om scherp te zijn, na 40 seconden lag de bal immers alsnog in het net. Balverlies leed ertoe dat een speler van BWO de bal kon ontvangen en koelbloedig afrondde; 0-1. Nadat we hiervan bekomen waren namen we wat meer het initiatief in de wedstrijd. Schoten van Stijn Kogelman, Job Heerink en Matthias Reimink werden gekeerd door de uitstekende keepende goalie van BWO. Een keer werd de doelman van BWO verslagen, dit deed Noah Tuink kennelijk in buitenspel positie en dus werd deze gelijkmaker niet geteld door de scheidsrechter. In de 24e minuut kwamen we wel op gelijke hoogte. Uit een corner van Stijn Kogelman stond Job Heerink helemaal vrij bij de tweede paal en hij schoot de bal uitstekend binnen. Helaas konden we na deze gelijkmaker niet doordrukken naar een voorsprong. Het was zelfs BWO die weer op voorsprong kwam. Een voorzet van de zijkant komt bij de nummer 10 van BWO, hij mist de bal eerst nog een keer maar krijgt zoveel tijd dat hij daarna alsnog de bal binnen kan schieten; 1-2. Dit voelde voor ons al als een domper aangezien we goed in de wedstrijd zaten. In de 42e minuut werd de schade alleen nog maar groter. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant kwam op het hoofd van de spits van BWO bij de tweede paal en plots staat het 1-3. Hiervan moesten we even bekomen en voor de rust konden we niets meer terug doen.

Na de rust probeerden we de draad weer op te pakken. Het was voor ons echter lastig om door de stugge verdediging van BWO heen te komen. Waar ze in de eerste helft veel energie in de wedstrijd legden was het na de rust wat anders. Ze speelden erg passief en vonden de 1-3 stand wel prima. Iets wat goed te begrijpen viel uiteraard. Hoe verder de tweede helft vorderde werden we al slordig, hierdoor werd het ook lastig om tot echte kansen te komen. Naarmate de tijd verstreek leek het geloof zelfs wat weg te zakken bij de Lemelervelders. Dit geloof werd echter in de 74e minuut nieuw leven in geblazen. Naud Schrijver kwam het middenveld in gestormd en gaf een perfecte steekpass op Matthias Reimink. Oog in oog met de keeper mistte Matthias Reimink deze buitenkans niet; 2-3. Met nog ruim een kwartier te spelen was het geloof op een positief resultaat weer helemaal tot leven. In het vervolg van de wedstrijd kregen we nog enkele kansen. Een schot van Stan Reimink ging maar net naast de paal. Nog een schot van Stan eindigde in de handen van de keeper van BWO. Het laatste wapenfeit was een vrije trap op een meter of 18 van de goal. Matthias Reimink ging achter de bal staan, maar helaas eindigde de bal in de muur. De wedstrijd ging met 2-3 verloren.

Scoren op de juiste momenten kan een tegenstander breken. De snelle achterstand was voor ons een tegenslag. Na vele kansen en hard knokken maakten we eindelijk de gelijkmaker. Dat we deze vervolgens weer snel weggaven en zelfs met een 1-3 achterstand de rust in gingen was wel een breekpunt. In de tweede helft had een gelijkspel er echter nog wel in gezeten, maar dit was ons helaas niet gegeven.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Jeroen Exel (68. Roel Posthoorn), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Wout Butink; Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink; Noah Tuïnk (59. Kyro Holsappel), Job Heerink, Stijn Kogelman.

Komende zondag, 6 november, spelen we de volgende competitiewedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen FC Suryoye op het programma en wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Enschede op sportpark Wesselerbrink Midden.