• Geachte voetbalfanaten,

De titanenstrijd van de eerste seizoenshelft komt in zicht! Nog een ruime week en de strijd barst echt los! Natuurlijk is de strijd onderling al bijna een half jaar bezig sinds het bekend is dat het 4de en het 5de van VV Lemelerveld bij elkaar in de competitie zijn beland. Tot op heden zijn we niet verder gekomen dan een oefenwedstrijd op een blauwe maandag en wat over en weer geschreeuw in de kantine! Vanuit een van de 2 teams veranderde het geschreeuw langzaam in gezang. Wat ze dan zingen? Later meer…

Het seizoen is voor beide teams anders gestart dan verwacht! Het 4de had na een dramatisch seizoen frisse wind nodig om de moed weer bij elkaar te rapen! Er kwamen 2 heren uit het 2de die dit seizoen dan de kar moesten gaan trekken! Maar kunnen deze heren die ongelofelijke last wel dragen? Want uit ervaring kunnen we spreken dat het niet iedereen lukt die ooit in het 2de gespeeld heeft hé Wouter? De 2 heren doen hun best maar blessureleed bij de een en pure onkunde bij de ander weerhoudt hun tot nu toe nog om het team op sleep touw te nemen! Maar zoals de weergoden zo mooi kunnen zeggen: “Na regen komt zonneschijn!”. Desondanks heeft het 4de een prima seizoenstart beleefd! De 3 punten vliegen ze om de oren en Haupie heeft al 3x een nieuwe voetbaltas moeten kopen omdat z’n tassen allemaal vol zaten met puntjes!

Het team wat aan de andere kant staat is het 5de . Ook wel in de volksmond genoemd; ‘Een team vol blaaskaken die geen bal raken’. Deze heren komen vaak met hangende koppies de kantine binnen en dan komende wel bekende excuses weer om de hoek kijken! Ja u raad het al, het lag natuurlijk weer aan de scheids, het veld, de bal en de mooiste van allen “Wij waren zooo veeeel beter”. Desondanks de heren van het 5de stuk voor stuk voetbaltalenten zijn in hun ogen, verdedigen ze een mooie 11de plek op de ranglijst. Nu denkt u natuurlijk, ‘oh maar de elfde plek is toch nog niet zo gek?’ Nou wel als u hoort dat er maar 12 teams in de competitie zitten! En wat galmt er dan elke zondag door de kantine en de kroeg? “Wij staan onderaan! Wij staan onderaan!” Mooi om te zien dat de jongens doen alsof het ze niks uitmaakt! Ondanks dit alles houdt het team de moed er in en komen ze elke zondag weer vol trots het sportpark op lopen. Complimenten hoe de jongens van het 5de dit elke week weer opbrengen!

Onderling worden al heftige gesprekken gevoerd, ja meestal na een paar biertjes op dus aan zelf vertrouwen geen gebrek! Leeki schreeuwt dan weer over tafel “Ah joh Staaki, Bennie pakt jou makkelijk joh!”. Op dat moment begint Staaki cynisch te lachen, neemt een flink slok van zijn bier en zegt met een knipoog: “We zullen zien!”. De mediaman van het 5de wil ook graag zijn filosofie delen maar die wordt direct afgekapt! De volgende woorden vliegen over tafel: “Per zeg jij maar niks en maak maar gewoon foto’s voor het Instagram verhaal”. Hij druipt af als een bezopen katje en besteld nog maar een pilsje tegen zijn verdriet.

De keeperstrijd! Welk team heeft de beste keeper in het goal staan? Als we de bronnen mogen geloven is het 5de Popcorn liever kwijt dan rijk. Op het moment dat dit onderwerp aangesneden wordt aan tafel knikt iedereen van het 5de vol overtuiging “Ja sorry Niens! De waarheid is soms hard!”. Desondanks is een keffertje in de goal ook geen pretje voor het 4de . “Een klein hondje die vaak, druk en hinderlijk keft” (www.encyclo.nl, 2022). Wie is de beste keeper van beide teams? We gaan het zien 4 december!

Maar niet getreurd, er zijn genoeg sterren waarom je absoluut wél naar het sportpark moet komen op 4 december! Er zijn zoveel geweldige spelers die het niveau omhoog zullen halen! Denk hier bijvoorbeeld aan onze allround speler Neus. Verdedigen of aanvallen? Hier draait hij zijn hand niet voor om zegt hij altijd vol trots! Links of rechtsbuiten, allemaal geen probleem want hij is 2 benig of was hij rechts? Of Links? Dit laten we in het midden!

In het dorp hoor je de laatste tijd wat geruchten over de aanstaande prins der Sprokkelaars! Wie zou het dan toch worden? Prins P nog een jaar? Gjeld die met de scepter mag zwaaien dit jaar? Of wordt het na al die jaren dan toch CarnaValk? Afgelopen woensdag was hij al te laat op de training met een of andere vage reden. Moest hij dan nu al op de foto? Komt hij in het voorcafé van Reimink te hangen? Waar gaat hij het feest geven na het gala? Zoveel onbeantwoorde vragen! Wie weet wordt het ons allemaal 4 december wat duidelijker!

Terug naar de wedstrijd! Wie mogen er beginnen? Wie nemen plaats op de bank? Op het moment dat deze vragen de tafel over gaan worden beide leiders aangekeken! Desondanks blijft Rory heel stoer zitten en knikt een keer en zegt: “Jongens maak je geen zorgen ik sta er wel in!”. Op dat moment begint Sam te lachen en haalt een mooie uitspraak van Johan Cruijff aan: “Het goeie doel is niet je eigen doel”. Op dat moment begint Rory te balen en verstopt zich snel achter zijn teamgenoten.

Zoals u leest kun je dit spektakel op 4 december niet missen! Plan je hele zondag vrij en de maandag is ook geen overbodige luxe want het wordt groot feest! 12:00 is de aftrap van de clash van de eerste helft van het seizoen 2022/2023! En ja, je raad het al, aansluitend een groot super Sunday feest in de kantine! Hier heeft iedereen de tijd om onder het genot van een borrel en muziekje de wedstrijd na te bespreken!

Graag tot volgende week zondag om 12:00 te sportpark Heidepark!

Bim Tutink