• VV Lemelerveld verliest op eigen veld van GVV Eilermark

8 jun 2022
  • Op maandag 6 juni stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt in op een regenachtig Sportpark Heidepark tegen GVV Eilermark. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Eilermark op de achtste plaats en VV Lemelerveld negende. Bij een overwinning kon de opmars van de afgelopen weken een vervolg krijgen doordat we dan in ieder geval Eilermark zouden passeren op de ranglijst.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het echter GVV Eilermark die de boventoon voerde, zij waren ons in duels vaak de baas. Ook het veldspel was van hun kant vaak beter verzorgd. Daarnaast was het regenachtig en werd het natte veld nog lastiger om te bespelen. GVV Eilermark was de ploeg die hier beter mee omging in het begin van de wedstrijd. In de 17e minuut was het dan ook GVV Eilermark wat op voorsprong kwam. Een lange bal werd verlengd door de spits, Rik Ramaker kon de bal moeilijk verwerken en de vrijstaande buitenspeler van GVV Eilermark kon vervolgens vrij eenvoudig de 0-1 binnen glijden. Niet veel later, in de 22e minuut, werd het al 0-2. Dit keer was het een voorzet van de zijkant die makkelijk binnen gelopen kon worden. Vanaf dat moment vond GVV Eilermark het wel prettig voetballen en kregen we iets meer grip op onze tegenstander. Wij probeerden de aansluiting weer te krijgen in de wedstrijd, maar dit kwam maar sporadisch tot echt een grote kans. GVV Eilermark loerde op de counter, maar ook hieruit kregen ze maar weinig echte kansen. In de 41e minuut was het dan wel raak. Stijn Kogelman kreeg de bal aangespeeld in de 16, kapte zijn tegenstander uit en schoot beheerst de 1-2 binnen. Enkele minuten later floot de scheidsrechter voor de rust en gingen we toch nog enigszins met een goed gevoel aan de thee.

De tweede helft werd het er niet beter op. Wij probeerden ons wel te laten gelden in de wedstrijd, echter werd er slordig gespeeld en zo eindigden veel aanvallen vroegtijdig. Ook GVV Eilermark leek het wel goed te vinden en deed er niet meer alles aan om nog een heel leuke wedstrijd op de mat te leggen. Na ruim 65 minuten spelen kregen we nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Weer was het Stijn Kogelman die zichzelf goed vrijspeelde, zijn schot belandde echter op de paal en zo bleef het bij 1-2. In de slotfase van de wedstrijd probeerden we nog een keer er alles aan te doen om toch met een resultaat het seizoen af te sluiten. We kregen nog een mogelijkheid met Teun in de Wal. Een diepe bal kreeg hij, hij probeerde vervolgens de keeper te verschalken met een mooie lob. Deze lob kwam echter niet helemaal zo uit zijn voeten zoals hij had gewild en eindigde daarmee eenvoudig in de handen bij de keeper. De scheidsrechter floot even later voor het eindsignaal, de wedstrijd eindigde met een eindstand van 1-2.

Uiteindelijk was het niet de wedstrijd en het resultaat waarmee we af hadden willen sluiten. Wel zijn we, ondanks de nederlaag, negende gebleven op de ranglijst. Een intensief seizoen waarbij het lang niet altijd gemakkelijk ging is dan toch nog afgesloten met een mooie eindklassering.

Opstelling Lemelerveld;

Rik Ramaker (69. Rowell Evers); Naud Schrijver, Joey Nijenkamp (46. Jaron Hulsink), Ian Nijenkamp, Jasper Gerritzen (69. Bram van der Kolk); Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Job Heerink; Teun in de Wal, Noah Tuïnk (46. Stan Reimink), Stijn Kogelman.

Dit was de laatste wedstrijd van het seizoen 2021-2022. We gaan nu de zomerstop in en willen de trouwe volgers bedanken voor de steun in het afgelopen seizoen. Uiteraard hopen we dit volgend seizoen ook weer te mogen ontvangen.