• VV Lemelerveld pakt een punt in de slotfase tegen SDC ‘12

30 nov 2021
  • Op zondag 28 november stond de uitwedstrijd tegen SDC ‘12 op het programma. In een koud en regenachtig Denekamp werd er om 14.00 uur afgetrapt. Op voorhand leefde het gevoel dat het wel eens een wedstrijd kon worden die gelijk opgaand zou zijn. SDC ’12 stond voorafgaand aan de wedstrijd namelijk zevende met 14 punten, Lemelerveld bezette de achtste plek met 13 punten.

Direct vanaf het begin pakten wij het heft in handen, SDC ’12 had moeite in de opbouw en wij veroverden hierdoor vaak de bal. Al in de achtste minuut leidde dit tot een doelpunt. Een voorzet van Jaron Hulsink belandde voor de voeten van Stan Reimink die eenvoudig de 0-1 tegen de touwen kon schieten. Daarna vervolgde de wedstrijd zich in het zelfde stramien, SDC ’12 wilde wel maar maakte aan de bal veel fouten. Wij probeerden hiervan te profiteren, maar verder dan wat schoten uit de tweede lijn kwamen we ook niet. In de 24e minuut kreeg SDC een vrije trap, ze besloten deze laag ons zestien meter gebied in te schieten. Door goed inlopen van de SDC spelers was het een koud kunstje om de gelijkmaker aan te tekenen, 1-1. Na de gelijkmaker leek SDC wat sterker te worden, wij probeerden af en toe ook nog uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Aan beide kanten zorgde goed ingrijpen van de keepers ervoor dat de stand ongewijzigd bleef tot aan de rust; 1-1.

SDC kwam wat beter uit de kleedkamer, met wat nauwkeuriger spel en wat meer rust aan de bal probeerden ze de wedstrijd te kantelen. Even leek dit te lukken, in de 51e minuut werd de rechtsbuiten bereikt met een crosspass. Met een goede actie kwam hij naar binnen en schoot de bal vervolgens eenvoudig in de verre hoek, 1-2. Daarna verviel SDC ook weer in het spel van de eerste helft. Wij waren in de tweede helft echter ook niet bij machte om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Lang leken de drie punten dan ook naar SDC te gaan. Enkele grote kansen zetten ze niet om naar doelpunten en zo bleef er bij ons de hoop. In plaats van de voorsprong verdedigen en de wedstrijd uit te spelen ging SDC in slotfase nog naarstig op zoek naar een grotere voorsprong. In een ultiem slotoffensief in de blessuretijd schoot Matthias Reimink nog op de keeper en daarna werd een poging uit een corner nog vlak voor de lijn weggehaald. Vlak daarna kregen we nog een corner. Deze werd in eerste instantie nog afgeslagen door SDC, maar kwam vervolgens voor de voeten van Stijn Kogelman die geen seconde twijfelde en de bal laag onderin de goal schoot, 2-2. De korte tijd die hierna nog gespeeld werd was te kort om nog voor meer te gaan en de wedstrijd eindigde zodoende in 2-2.

Als SDC zijn kansen in de tweede helft beter had uitgespeeld hadden we geen geloof meer gehad in een goede afloop. Door de 2-2 in de absolute slotfase stapten wij misschien wel enigszins als winnaar van het veld. Door dit gelijke spel blijven we wel de aansluiting behouden richting de subtop en hebben we een gaatje geslagen naar de ploegen in degradatienood.

Opstelling Lemelerveld;

Rik Ramaker; Naud Schrijver (80. Remco Smit), Robin Vlierman (70. Stef Huisjes), Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink (62. Japer Gerritzen); Robin Morrenhof, Jeroen Exel (80. Noah Tuïnk), Stan Reimink; Matthias Reimink, Job Heerink, Stijn Kogelman.

Voor komende zondag heeft de KNVB besloten geen wedstrijden te spelen in de A-categorie, hierdoor zijn we in ieder geval een weekend vrij. Mocht het doorgang kunnen vinden dan spelen we op zondag 12 december uit tegen Eilermark, om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt in Enschede.