• Suryoye-Mediterraneo FC - Lemelerveld

A.s zondag staat voor de 1e selectie het uitduel tegen Suryoye FC  op het programma. Misschien leuk wat achtergrond feitjes te weten over Suryoye?  De Suryoye  is een bevolkingsgroep uit het Midden Oosten met verschillende christelijke achtergronden, hun cultuurgebied is Zuid Oost Turkije en Syrie. Vooral door de taal zijn ze verwant aan Syrie.  In de jaren 60 en later in de jaren 80 kwamen een grote groepen Suryoye  naar Enschede. De voornamelijk Orthodoxe christenen ontvluchtten zo de conflicten tussen Turkije en de Koerden.   In 1965 werd in Enschede de voetbalvereniging FC Mediterraneo opgericht. De club bestond uit leden van meest Italiaanse afkomst en waren arbeiders die werkten  in  de Twentse textielindustrie. Vele Suryoye voetballers sloten zich bij deze vereniging aan en daarom droeg het  tot voor kort de naam Suryoye Mediterraneo FC. Tegenwoordig heet de club alleen nog Fc Suryoye, bij de KNVB staat de club echter nog met de oude naam geregistreerd. De Suryoye gemeenschap, meest goed en hoog opgeleid,  is  in de loop der jaren volledig  geïntrigeerd in de Enschedese gemeenschap zonder de eigen culturele achtergrond te verliezen.

Fc Suryoye, de nummer 5 van de 2e klasse I heeft tot nu toe, net als Stevo en Reutum, 9 punten veroverd. Koploper Bon Boys, het kleine broertje van derde divisionist HSC uit Haaksbergen, lijkt het meest ambitieus. Gezien alle uitslagen en gelijke spelen zijn clubs in deze klasse bijna allemaal gelijkwaardig aan elkaar en speelt  de factor geluk soms een belangrijke rol.  In  wedstrijdverslagen op de website voetbal Oost geven de tegenstanders van Fc Suryoye hoog op van de voetballende kwaliteiten van de Enschedeers. Een soepel en goed combinerend team dat ook nog eens makkelijk scoort. De inbreng van de alom bekende trainer Paul Krabbe, vele  jaren geleden zelfs  korte tijd hoofdtrainer bij PEC Zwolle en FC Emmen, zal daar zeker mee te maken hebben. Krabbe is inmiddels 66 jaar en begon  zijn trainerscarrière al  in 1981 en kun je spreken van een trainer met  “een bak aan ervaring”.  Hij is inmiddels aan zijn vierde seizoen bezig in Enschede.

Het eerste half uur van de wedstrijd tegen BWO,  behalve dan die dramatische  eerste 27 seconden, liet Lemelerveld afgelopen zondag zien dat het prima kan voetballen. Hadden de Lemelerveldse  aanvallers iets meer “het Joey Veerman gevoel” in de doelpogingen kunnen leggen waren de punten zeker op het Heidepark gebleven. Dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. In Enschede kan het dus zo maar weer een prachtige pot voetbal worden en hopelijk kunnen de boys van Ruben Kloosterman een mooi resultaat neerzetten.  Dat is wel nodig om aansluiting te houden bij de middenmoot. Aanvang op sportpark Wesselerbrink – midden aan de Geessinkweg 244 in Enschede is 14.00 uur.

Lemelerveld Vr 1 – Fc Trias  Vr 1
    Zondagmiddag 6 november om  12.00 uur trappen de vrouwen 1 van Lemelerveld op het Heidepark af tegen de vrouwen 1 van het Winterswijkse FC  Trias. Het is een vereniging die in 2002  ontstaan is uit een fusie tussen vv Ratum, sv Fortuna en spcl Kotten. Fc Trias is in de afgelopen 20 jaar  uitgegroeid tot een grote vereniging met een grote mannen zaterdag- en zondag afdeling en veel jeugdteams. Er  zijn twee senioren vrouwen elftallen  actief en speelt er een meiden 18 + competitie. De vrouwen 1 van FC Trias spelen tot nu toe een bescheiden rol in de competitie. Ze staan met 3 punten op de voorlaatste plaats in de derde klasse. Daar zullen ze a.s zondag verandering in willen brengen maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de Lemelerveldse vrouwen daar aan mee willen werken. Op hun  Insta pagina zijn de meiden hard voor zichzelf na de 4-1 nederlaag afgelopen zondag  bij Victoria boys vr 2. Het kwam door slap en ongeïnspireerd voetbal, vooral in het eerste deel van de wedstrijd, zo valt te lezen. Zondag kan het dus recht gezet worden al moet opgepast worden voor onderschatting. Winnen is de opdracht om mee te blijven doen om het kampioenschap! Succes gewenst meiden!