• De Tukkers- Lemelerveld

  De selectie maakte er afgelopen zondag, ondanks de nederlaag tegen Bon Boys, een gezellig  feest van bij huize Boerkamp. Sander Boerkamp, al sinds 2016 teammanager, is de nieuwe Prins Carnaval die onder de naam Prins Choco komend jaar gaat heersen over ons Sprokkeldorp.

  Albergen is een bekend carnavalsdorp in Twente al vieren ze het carnaval daar een week eerder. Op zondagmiddag trekt al vroeg een grote optocht door het dorp en is het daarna groot feest in de Carnavalstent met optredens van  bekende artiesten. Veel Lemelervelders trekken dan naar Albergen  om alvast in de stemming te komen.

  Voor Lemelervelders die aanstaande zondag afreizen naar Albergen zal het allerminst carnaval worden want bij De Tukkers balen ze nog flink van de 4-1 uit  nederlaag bij Reutum. Al vroeg in de wedstrijd werd een Reutum speler met 2x geel weggestuurd maar werden ze daarna weg gecounterd door het tiental Reutummers. Ze zullen dus wat recht willen zetten. In het gelijkopgaande openingsduel van deze competitie werd het in Lemelerveld 1-1.

  De Tukkers, glansrijk kampioen van de 3e klasse A van het afgelopen seizoen,  draait dit jaar prima mee in de 2e klasse. Met 23 punten uit de eerste 13 duels staat het op slechts 3 punten van koplopers Bon Boys en ATC 65. Gezien de krachtsverhoudingen lijken alle teams aan elkaar gewaagd en zullen ze ook in Albergen de top van de ranglijst scherp in de gaten houden. De Tukkers speelt met 6 seniorenteams en één zaterdag 2 team competitie. Daarnaast een 35+, 45+ team en drie vrouwenteams.

  Lemelerveld liet tegen Bon Boys een goede indruk achter. Aanvoerder Robin Morrenhof liet in de Stentor van afgelopen maandag optekenen dat de ploeg alle vertrouwen heeft in de 2e seizoenhelft. Dat de ploeg van Ruben Kloosterman flink aan de bak moet voor handhaving is wel duidelijk.

  Aanvang op sportpark De Loarkamp aan de Kemnaweg 14 in Albergen is 14.00 uur.

   

  Vrouwen 1 is komende zondag vrij.

  Linde Huisjes maakte de bevrijdende treffer afgelopen zondag uit tegen Witkampers waardoor met 0-1 werd gewonnen. In het eenzijdige duel waren de Lemelerveldse meiden oppermachtig maar scoren lukte pas halverwege de tweede helft.
  Ceedet Schol, samen met Rik Diepman de technische staf, vond het een wedstrijd om snel te vergeten. Het 2e team uit Laren “parkeerde de bus voor de goal” zoals dat in voetbalkringen  zo mooi heet.  ,,Het was lastig om daar de heen te komen. We hebben gewonnen dat is het belangrijkst” aldus Ceedet.

  Zondag 12 mei wordt een heel andere wedstrijd, uit tegen Eibergen Vr 1. De Achterhoekse vrouwen doen deze competitie goed mee en staan op een verdienstelijke 3e plek. Maar naar verwachting  zal er wel meer ruimte zijn om te voetballen en dat is wel zo prettig.  

  Op sportpark de Bijenkamp aan de Rietmolenseweg 5 in Eibergen is de aftrap om 11.15 uur