• Voorbeschouwing vv Witkampers –Lemelerveld 1

  Na een korte winterstop wordt a.s. weekend de competitie weer hervat. Voor Lemelerveld staan er nog twee wedstrijden uit de 1e ronde op het programma.
  A.s. zondag 22-janauari  gaat Lemelerveld op bezoek bij Witkampers in het Gelderse Laren. Uiteraard is het  nog even afwachten hoe de weergoden zich gedragen of er gespeeld kan worden. De naam Witkampers komt, zo vertelde mij ooit eens iemand, van De Witkamp. De uitgaansgelegenheid en café restaurant in het centrum van Laren stond er al in het begin van de vorige eeuw. Destijds was het een café en pension. De voetbalvereniging Witkampers werd opgericht in 1929 na samenvoeging van aantal kleine clubjes in de regio. Voetballers kwamen destijds vaak samen in een café en bijna 100 jaar later is t niet anders!!

  Witkampers promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse I. De finalewedstrijd tegen de vv Doetinchem op het sportpark van vv Eefde liep nogal uit de klauw in de slotfase mede door toedoen van Doetichemse supporters. Daar gaan we het verder niet over hebben, filmpjes genoeg op you tube. Witkampers en Lemelerveld kruisten in het verleden vaker de degens in de derde klasse. Memorabel het seizoen 2016-2017 toen Lemelerveld glorieus kampioen werd in de derde klasse B. Op het Heidepark tegen de Witkampers werd het  in de tweede helft, na een 4-1 ruststand, nog spannend. Legio kansen werden om zeep geholpen door de Lemelerveld aanvallers en kwamen de Witkampers, mede door spits Daan Hento, in een bloedstollend slotfase nog terug tot 4-3 en werd me de hakken over de sloot de overwinning over de streep getrokken.

  De club uit Laren  is met 700 leden vergelijkbaar met de vv Lemelerveld. De jeugd en ook reserve elftallen spelen op een zelfde niveau. Bijzonder is de vrouwentak van Witkampers. Het 1e vrouwenteam speelt landelijk in de 1e klasse en het 2e vrouwenteam speelt in de derde klasse, net als onze  Lemelerveldse vrouwen 1.

  In de 2e klasse bij de mannen lijken alle ploegen aan elkaar gewaagd. ATC versloeg afgelopen zaterdag koploper Bon Boys met 1-0 en  won de 1e periode. Witkampers draait lekker mee in de middenmoot met 15 punten en daar blijven de Lemelervelders op de voorlaatste plaats behoorlijk bij achter. Afgelopen week oefende Lemelerveld tegen 4e klasser Raalte en wist met 2-1 te winnen door doelpunten van Noah Tuink en Teun in de Wal. Dinsdagavond oefende Lemelerveld uit bij De Zweef. In een mooi gelijkwaardig duel wisten de Lemelervelders door twee treffers van Noah Tuink met 0-2 te winnen van de zaterdag 2e klasser.

   Na vier nederlagen in competitieverband is een goed resultaat essentieel om bij te blijven in de strijd om klasse behoud. Een pittige maar niet onmogelijke opdracht.

  Aanvang op Sportpark Leussinkpark aan de Holterweg 47 is 14.00 uur.

  Lemelerveld vrouwen 1 – NEO vrouwen 1

  De Lemelerveldse vrouwen gaan aanstaande zondag, na een periode van rust, de competitie hervatten tegen de vrouwen 1 van NEO uit Borne. In de titelrace met de vrouwen 2 van Victoria boys zijn dit wedstrijden waarbij de punten in eigen huis moeten blijven. NEO staat met 15 punten nog net in ‘’het linker rijtje’’. Hopelijk zijn alle meiden weer fit en barstens vol energie om deze tweede helft van de competitie vol voor het kampioenschap te gaan.
  De aftrap op het  Heidepark is 12.00 uur.