• A.s zondag gaat Lemelerveld op bezoek bij het Zutphense AZC. Bij het uitduel tegen AZC zullen veel Lemelerveld supporters terug denken aan  die prachtige zondag 11 mei 2014. Op die glorieuze dag werden de Lemelervelders  door een 0-3 overwinning kampioen van de 3e klasse B. Jeroen van den Berg, Rob Grefelman, Danny Berghuis, het zijn zomaar enkele namen van spelers die destijds onder leiding van trainer Edwin Duim de promotie naar de tweede klasse bewerkstelligden. Van die lichting acteren Stijn Kogelman, Robin Morrenhof en Jeroen Exel nog steeds in ons vlaggenschip en zijn daar van grote waarde!

Een korte blik in de historie van AZC: Meer dan 100 jaar geleden werd in Zutphen AAC opgericht. Het ontstond uit een fusie tussen Advendo uit Warnsveld en Achilles Zutphen. In 1924  sloot Excelsior Zutphen zich aan bij AAC en werd  de naam AZC voor het eerst genoemd. Ook de club Olanda sloot zich aan bij AZC en werd het een aansprekende club.  In het meer dan honderd jarig bestaan kende de club vele hoogte  hoogte- maar ook dieptepunten. Tegenwoordig staat AZC voor de Algemene Zutphense Combinatie en is een vereniging met ruim veertig elftallen, een vrouwenafdeling en G voetbal.

AZC  werd afgelopen seizoen onder leiding  van trainer Tom Polman met glans kampioen van de derde klasse D. Dit seizoen blijken de Zutphense  blauw-witten onberekenbaar wat betreft de resultaten. Werd in start van de competitie BWO met 4-0 verslagen, een week later gingen de AZC’ers met dezelfde cijfers onderuit bij Suryoye. Verrassend en indrukwekkend was de 0-1 winst bij titelkandidaat Bon Boys in Haaksbergen.  Afgelopen zondag werd in een sfeervol streekduel met 1-1 gelijk gespeeld tegen Vorden. Een ploeg die overal toe in staat kunnen we concluderen.

Trainer Ruben Kloosterman beseft dat het een competitie is waar iedereen van iedereen kan winnen. ,, Omdat de meeste ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn ontstaan er veel gelijke spelen en daar schiet je eigenlijk niet veel mee op” aldus Kloosterman na afloop van de prima overwinning op Eilermark. De trainer wil graag een serie van overwinningen neerzetten om uit dat vervelende rechterrijtje te blijven. Het kan dus zondag alle kanten op maar wanneer de scherpte en concentratie hetzelfde zijn als tegen Eilermark kan het  zomaar een mooie middag worden. Assistent scheidsrechter Mark Brok en ook de grensrechter van het 2e elftal Henk Zwakenberg zitten even in de “lappenmand’. Spoedig herstel gewenst aan beiden.

Aanvang aan de Fanny Blankers-Koenweg 8 in Zuthpen is 14.00 uur.

Vrouwen 1
    Zondag 20 november spelen de vrouwen 1 thuis tegen DVC vrouwen 1. Uit bij Dinxperlo was het afgelopen zondag een gelijk opgaande strijd maar in de slotfase beslisten Romy Exel en Demi van der Kolk de wedstrijd. Door de 0-2 winst doen de meiden volop mee in de titelrace. Na 6 speelrondes lijkt  het Apeldoornse Victoria Boys de grote concurrent.  Op instagram en tiktok  delen de meiden hun belevenissen met de wereld. Naast lekker voetballen maken ze als team ook een boel plezier zo valt daar te zien.  Ze zijn zo echte ambassadeurs voor het Lemelerveldse vrouwen en meidenvoetbal.
    Tegenstander van zondag, het Didamse,  of zoals ze daar zeggen “Diemse” , vrouwen 1  staan op  plek 4 en op voorhand is dus weer een pittig duel te verwachten. Komt u de meiden aanmoedigen?
    Zondag is de aftrap op het Heidepark om 12 uur.