•  Lemelerveld –Eilermark.

A.s zondagmiddag staat er voor Lemelerveld het 4e thuisduel van deze  competitie op het programma. Tegenstander is GVV Eilermark uit  Glanerbrug. Na een gelijkspel en twee nederlagen in de thuiswedstrijden wordt het tijd dat de 3 punten weer eens op het Heidepark blijven.

Eerst iets van een andere orde:  Het duel tussen ATC 65 en SDC 12  werd  afgelopen zaterdagavond na 45 minuten gestaakt.  Zaterdagochtend werd trainer René Remie, trainer van ATC 65, getroffen door een beroerte. Ondanks dat het zich ernstig liet aanzien wilde ATC 65  toch spelen voor hun trainer. In de pauze van het duel kwam het bericht dat de toestand van Remie verslechtert was  en werd in overleg besloten niet verder te spelen. De toestand van de 37 jarige oefenmeester is op moment van schrijven ( donderdag 10 november) nog steeds zorgelijk. Namens de vv Lemelerveld wensen we hem een voorspoedig en goed herstel toe.

Dan onze tegenstander van a.s zondag: Gvv  Eilermark. De club  bestaat inmiddels meer dan 100 jaar. In 1920 kwamen enkele jonge arbeiders uit Glanerbrug, die werkten bij Baumwolle spinnerei Eilermark uit het nabije Gronau, op het idee een voetbalclub op te richten. Zo geschiedde en was de naam Eilermark snel gevonden.  Gvv staat uiteraard voor Glanerbrugse voetbal vereniging. De Twentenaren werden  in 2019  kampioen van de 3e klasse A.  Daarvoor speelde  de club nooit op een gelijkwaardig of hoger niveau maar was het vele jaren een vaste 3e klasser.  Eilermark eindigde afgelopen seizoen met 37 punten op een verdienstelijke 7e plek in de 2e klasse J. De club heeft een bescheiden zaterdag- en zondag afdeling. Zaterdag 1 speelt in de 4e klasse.

Zondagmiddag j.l  scoorde  Eilermark, de nummer 8 op de ranglijst,  in de 98e minuut de  3-3  tegen vv Vorden. Het was daarna nog even flink onrustig daar aan de Ekersdijk in Glanerbrug.  Volgens het wedstrijdverslag van de  Vordenaren werd een grote mogelijkheid, net voordat  de 3-3 viel, volkomen onterecht afgevlagd door de Eilermark grensrechter. Dat wil weleens voor commotie zorgen. De 3-3 was wel terecht zo valt te lezen op de clubpagina’s.

Lemelerveld zal zondag alles in het werk moeten stellen voor de winst. Na de thuisnederlagen tegen ATC 65 en BWO is hopelijk geleerd dat scherpte en concentratie  vanaf de aftrap 100 % moeten  zijn. Eilermark beschikt over snelle en handige aanvallers en spits Boy Strijker staat bekend om zijn neusje voor de goal.

Hoe het afloopt kunt u zien  vanaf 14.00 uur op ons mooie Heidepark. Pupil van de week is Jesse Reimert uit JO 10-1. Veel plezier Jesse!

…………………………………………………………………….
    Dinxperlo Vr 1 – Lemelerveld vr 1.

A.s zondagmorgen reizen de vrouwen  1 van Lemelerveld af naar Dinxperlo vr 1,  de nummer 2 van de ranglijst. Het dorp, diep verscholen  in de Achterhoek, ligt pal aan de Duitse grens. De Dinxperlose vrouwen doen het uitstekend in deze competitie. De meiden van coaches Rik Diepman en Ceedet Schol  kunnen dus een pittige tegenstander treffen!  Voordeel kan zijn dat er komende zaterdagavond geen Sallandse kroegentocht wordt georganiseerd! Hoewel,… zaterdagavond is er wel  een fout oktoberfest in t dorp! Het  is bekend dat de meiden wel van een feestje houden!

Afgelopen zondag tegen het Winterswijkse Trias Vr 1 werd weliswaar met 4-0 gewonnen maar was het veldspel niet wat we gewend zijn. Gelukkig is  daar altijd Manoy Westemeijer die met fraaie schoten een wedstrijd kan beslissen. Coach Rik Diepman is bijzonder content met de opkomst en enorme inzet op trainingsavonden van zowel 1e als het 2e team. Zondag is het dus een belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plaatsen! Succes meiden!
    In Dinxperlo is de aftrap om 11.45 uur.