• Voorbeschouwing maandag 29 mei 2e Pinksterdag

  25 mei 2023
 • Voorbeschouwing Lemelerveld – Witkampers

  Komend Pinksterweekend staat onder andere in het teken van kampioenschappen van de JO 19 en 2e elftal. Daarover morgen meer op deze site!

  Maar allereerst alles over a.s. maandagmiddag 2e Pinksterdag en de ontknoping in de 2e klasse I

  De competitieleider had het niet spannender kunnen maken in de 2e klasse I.  ATC 65  en Stevo gaan maandagmiddag  in Geesteren strijden om het kampioenschap met misschien wel Bon Boys als lachende derde?

  Onze aandacht gaat natuurlijk uit naar de kraker maandagmiddag tussen Lemelerveld en Witkampers. Samen met Zutphense AZC delen ze met 25 punten de onderste plaatsen. Van deze drie ploegen zullen er twee rechtstreeks degraderen. We zullen de tussenstand bij AZC in de gaten houden. Die ploeg speelt  thuis tegen sv Schalkhaar dat zich afgelopen zondag veilig speelde!

  Maandagmiddag is het dus voor beide ploegen op het Heidepark erop of eronder. De verliezer degradeert, wordt het een gelijkspel en wint AZC Zutphen van Schalkhaar zijn zowel Lemelerveld als ook Witkampers het haasje. Witkampers uit het Gelderse Laren promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie. Net als Lemelerveld is het voor de ploeg van trainer Jeroen van de Tol een seizoen waar goede wedstrijden afgewisseld werden met wel heel matige. In Laren wist Lemelerveld in een niet al te beste wedstrijd met 0-2 te winnen.

  Om via de nacompetitie handhaving veilig te stellen zal voor de zes teams uit de 2e klasse I en H nog een helse klus worden. Vanaf zondag 4 juni start de nacompetitie.  Het schema van de wedstrijden, zoals dat door de KNVB is vastgesteld,  kan na de laatste competitiedag worden ingevuld. De periodekampioenen  uit de Twentse derde klasse A en Sallandse derde klasse D worden gekoppeld aan ‘’onze’’ clubs uit 2e klasse I. Uiteindelijk blijven er op de finaledag op 18 juni vier teams over. Die gaan op neutraal terrein strijden om twee plaatsen in de 2e klasse. Alles hierover op deze link: https://www.knvb.nl/downloads/sites/bestand/knvb/27405/promotie-degradatie-senioren-oost---zondag

  ………………………………………………………………………..

  Pupil van de week is maandagmiddag Pim Rovers uit de JO 10-2. Heel veel plezier Pim!
  Aanvang op het Heidepark is maandagmiddag om 14.00 uur en we rekenen op de steun van heel veel supporters!
  …………………………………………………….

  NEO vr 1 –Lemelerveld Vr 1
  Op de laatste competitiedag gaan de Lemelerveldse vrouwen op bezoek bij NEO Vr 1 in Borne. Het 2e vrouwen team van Victoria boys uit Apeldoorn is al kampioen maar met een derde plek leveren de Lemelerveldse vrouwen een prima prestatie, zeker gezien het aantal vervelende blessures die het team treft. Gelukkig blijken meiden uit het MO 17 team en het 2e vrouwenteam prima invalsters! De vrouwen van NEO maakten het in het eerste duel op Heidepark Lemelerveld erg lastig en bleef het bij 0-0. Over een eventuele periodetitel later meer.

  In Borne aan de Twickelerborgweg 9 is de aftrap om 11 uur.