• A.s zondag start Lemelerveld de competitie tegen RKSV NEO uit Borne of zoals ze daar liever zeggen; NEO. Voor wie het interesseert: NEO staat voor Nomen est Omen wat een Latijnse uitdrukking is met de betekenis: De naam is een voorteken (omen). De Romeinen waren van mening dat iemands naam iets zei over zijn lot.  Het was gebruikelijk om in het begin van de vorige eeuw een club bij de oprichting te voorzien van prachtige Griekse of Romeinse namen. Naast NEO zijn er in Borne nog twee voetbalvereniging: vv Borne en zaterdagclub Blauwwitters BZSV.

    Sinds de oprichting in 1929 heeft NEO een grote naam opgebouwd in het Twentse voetbal. Jarenlang speelde het 1e elftal van NEO  in de hogere regionen van het Oostelijke amateurvoetbal. Uiteraard met wat ups en downs maar in 2011 kwam er behoorlijk dip en vertoefde  de club een aantal jaren in de vierde klasse.  In 2016 werd de weg omhoog naar de derde klasse gevonden en in 2019 werd via de nacompetitie  de tweede klasse bereikt. Afgelopen seizoen stond NEO op een verdienstelijke vierde plaats op de ranglijst toen de competitie werd stilgelegd. De jonge selectie staat onder leiding van Michel Steggink, bij ons bekend als trainer van vv Heino van 2015-2017.

    In het Lemelerveld kamp zullen ze afgelopen zondag even flink opgekeken hebben van de 8-1 overwinning van NEO op Dedemsvaart. Nou had Dedemsvaart in het afgelopen seizoen  soms ook al van die rare nederlagen met bijvoorbeeld de 8-0 uitglijder tegen Heerde. Met de 5-2 bekerwinst op Den Ham maakte NEO eveneens indruk. Doelpunten maken lijkt dus voor de Twentse ploeg geen enkel probleem!

    Lemelerveld coach Richard Smit wil na drie seizoenen in Noord laten zien dat zijn ploeg ook goed mee kan in Oost. Dat het spelniveau in Oost wat hoger ligt dan in het Noorden is algemeen bekend. Smit mikt op een plek bij de eerste zes ploegen. Het zal in Oost ongetwijfeld veel mooie wedstrijden opleveren en tegenstanders niet alleen naar het Heidepark komen om te verdedigen. Bij Lemelerveld maakte verdediger Jaron Hulsink na zijn blessure de nodige minuten in het tweede elftal. De jonge Wout Butink en Remco Roelofs zijn na het wegvallen van grensrechter Marco Westemeijer bereidt gevonden diens taak afwisselend over te nemen. In verband met de huidige situatie is er geen pupil van de week.

    Wie er zondag aan de aftrap staan? U kunt het zien vanaf zondagmiddag 14.00 uur en bent u van harte welkom op een keurig onderhouden sportcomplex Heidepark met dank aan de geweldige onderhoudsploeg. Afgelopen zomer hebben de banken langs het veld en ook op de tribune hebben een fikse opknapbeurt gehad. Ook is er een koffiehoek gecreƫerd tussen de kleedkamer. Bezoekers vragen we om de coronaregels in acht te nemen.