• Voorbeschouwing Lemelerveld -FC Trias en Vrouwen 1

  16 nov 2023
 • Aanstaande zondagmiddag gaat Lemelerveld op het Heidepark de strijd aan met Fc Trias, een voor ons tot nu toe onbekende tegenstander. Een stukje historie: Fc Trias ontstond in 2002 uit een fusie tussen sportclub Kotten, VV Ratum en sv Fortuna Winterswijk. Het waren kleine clubs met teruglopende ledenaantallen. De FC staat in dit geval voor Fusie Club, Trias staat voor driedeling dus dat lijkt een goed gekozen naam! Naast Fc Trias met 1200 leden is FC Winterswijk de andere grote club uit die plaats, ook door fusie ontstaan.  

  Fc Trias bereikte afgelopen seizoen de nacompetitie  voor promotie naar de tweede klasse maar werd net als Lemelerveld gestuit door het Hengelose Barbaros. Dit seizoen doen de Winterswijkers, of Wenterswiek zoals ze daar zeggen, weer aardig mee met knappe resultaten zoals afgelopen zondag tegen koploper MVV ’29. ( 1-1). ( beelden op de FC Trias site). Met twee winstpartijen en drie gelijke spelen staan ze in de middenmoot.

  Lemelerveld trainer Emiel Maat maar ook teammanager Kevin Reinink lieten zich tegen spcl Overwintering nadrukkelijk horen vanaf de zijlijn! De Hardenbergse oefenmeester heeft een speelstijl voor ogen die het nodige van zijn spelers vraagt. In de Stentor van afgelopen maandag stond een mooi verslag van de wedstrijd tegen Spcl Overwetering. De journalist van dienst opperde dat de Lemelerveld trainer wel jaloers zou zijn op het grote aantal ervaren spelers bij Overwetering. Dat valt te betwijfelen want voor de toekomst van de vv Lemelerveld is het geweldig dat de jongeren uit de 0-19 en 2e elftal de stap hebben gemaakt en ook de huidige 0-19 in de hoofdklasse bulkt van het talent. Elke voetbalkenner weet dat het zeker tot de winterstop gaat duren voor die jongeren aan het tempo en fysieke voetbal gewend zijn maar we zien wekelijks de groei die het team doormaakt!

  De wedstrijd staat onder leiding van de heer M. ( Michiel) Kok en begint om 14.00 uur!

  We hopen dat veel supporters zondagmiddag onze boys komen aanmoedigen!

  Pupil van de week is deze zondag Kay Preuter. Kay speelt in JO 10-2 en we wensen hem en zijn familie heel veel plezier!

  Lemelerveld Vrouwen 1 naar Varsseveld

  Wat ontzettend jammer dat het afgelopen zondag in de eerste twintig minuten tegen Alverna vr 1 zo mis ging want we zagen dat na de 0-3 achterstand de Lemelerveldse vrouwen een prima wedstrijd speelden. De kansen waren er  en met een beetje geluk had het ook zomaar de eerste punten kunnen opleveren. Het werd 1-3  voor de Wijchense Vr 1 maar positief gedacht zou je kunnen stellen dat de tweede helft met 1-0 werd gewonnen. Het zal, zoals we al eerder memoreerden, tot de winterstop duren voordat iedereen is gewend aan voetballen op een hogere niveau!
  Tegenstander Varsseveld Vr 1 verloor de laatste drie wedstrijden. Niet alleen tegen koploper Union Malden maar ook van het laag geklasseerde Nijmeegse OSC Vr 1. De 2e klasse D bij de vrouwen is blijkbaar onvoorspelbaar en daarom is er ook voor de meiden van trainer Eddy Ramerman zondagmorgen daar in de Achterhoek weer alles mogelijk. Op sportpark Oberink aan de Westelijke Oude Aaltenseweg 1 in Varsseveld is de aftrap om 11.00 uur!