• Komend weekend start de voetbalcompetitie en hopelijk wordt het een seizoen zonder allerlei coronaperikelen. Allereerst een compliment naar de mannen van de onderhoudsploeg die er altijd maar weer voor zorgen dan ons sportpark er prachtig bij ligt. Respect ook voor de vele vrijwilligers die zich vol energie inzetten zodat iedereen kan genieten van dat fantastische voetbalspelletje. We wensen een ieder, van voetbalschool tot veteraan een prachtig voetbaljaar toe!

  Dan de voorbeschouwing: Lemelerveld 1  neemt het a.s. zondagmiddag  25 september op tegen De Tukkers uit Albergen.  Het   1e elftal van de Twentenaren zorgde eind mei voor een waar volksfeest toen het kampioen werd van de derde Klasse A. Niet zomaar kampioen maar met een enorme voorsprong ( 9 ptn) op de nr 2 Reutum en met maar 17 verliespunten in een competitie met 14 ploegen!  De Reutemers  promoveerden via de nacompetitie eveneens  naar de 2e klasse. De Tukkers aanvaller Sjoerd Visschedijk is de gevaarlijkste man aan Albergense kant. Met 27 doelpunten werd hij bijna topscorer in die derde klasse A. In het bekertoernooi voorafgaand aan de competitie moesten De Tukkers het afleggen tegen 1e klasser TVC 28 en het Almelose Oranje Nassau. Ondanks die uitschakeling krijgen de mannen van Ruben Kloosterman te maken met  een geduchte tegenstander en we kennen de vechtlustmentaliteit van de Tukkers nog van jaren geleden in de 3e klasse.

  Het appje dat  elftalleider Frans Kogelman stuurde straalde enige onrust uit. Het ging over de nieuwe promotie-en degradatieregelingen van de KNVB en die  liegen er niet om. Door de nieuwe gewenste piramidevorm zullen er drie ploegen degraderen uit de 2e klasse en zijn  de nrs 10 en 11  veroordeeld tot de nacompetitie. Die regeling geldt ook voor het seizoen 23-24.  Daarna blijven er minder 1e en 2e klassen over. Of er een competitie ontstaat met een mix van zaterdag en zondagclubs,  zoals op divisieniveau wel wordt doorgevoerd, is nog niet duidelijk.  Het zal  door deze versterkte degradatieregeling voor veel ploegen in de 2e klasse I  een spannend seizoen worden.

  Lemelerveld won afgelopen zaterdag in een enerverend bekerduel  van zaterdag 2e klasser Gramsbergen. Beide ploegen speelden vol op de aanval en werden volop kansen gecreĆ«erd voor beide doelen. Bij rust leidde Lemelerveld verdiend met 2-3 door doelpunten van Stan Reimink en Job Heerink (2x) Na rust kwam de  thuisclub sterk terug tot 3-3 en kon de wedstrijd alle kanten op.  In de slotfase trok Lemelerveld aan het langste eind toen Matthias Reimink de bal panklaar legde voor Noah Tuink voor de 3-4. Door de winst in de poulefase gaat Lemelerveld door in de knock- out fase van het bekertoernooi.

  Hopelijk kan Lemelerveld de vorm van met name de eerste helft in Gramsbergen doortrekken in het duel tegen De Tukkers. Het zal in ieder geval een pittige pot worden op het Heidepark waarbij de steun van supporters meer dan welkom is. 

  Aanvang op het Heidepark  is 14.00 uur.

  Supporters die niet in de gelegenheid zijn de wedstrijd bij te wonen maar toch graag op de hoogte blijven kunnen de wedstrijd volgen op de facebook pagina van vv Lemelerveld 1. Frank Schuurman volgt het wedstrijdverloop op de voet. Ook  is er de app van Voetbal Nederland; live uitslagen. Deze  geeft de actuele  tussenstanden van alle nagenoeg alle wedstrijden van eredivisie t/m de 5e klasse.