• A.s zondag staat er weer een pittig duel op het programma voor de boys van Ruben Kloosterman. Het Hengelose BWO ( BWO staat voor Blauw Wit Oost) komt naar het Heidepark en zal de aardige competitiestart een goed vervolg willen geven. Dat Oost van BWO is bij de oprichting trouwens toegevoegd omdat er in Amsterdam al een vereniging Blauw Wit heette. Voor BWO zal het naar verwachting de laatste keer zijn dat ze afreizen naar Lemelerveld want net als ATC en SDC 12 maken ze vanaf het seizoen 2023-2024 de overstap naar het zaterdagvoetbal. Omdat horizontaal overgestapt kan worden maakt het dus wel degelijk uit hoe ze de competitie eindigen.

BWO speelt inmiddels met vijf teams op de zaterdag maar nog zonder een 1e elftal in een standaard klasse. Wanneer deze trend van overstappen zich doorzet, betekent dit een enorme uitholling van het zondagvoetbal. Op divisieniveau en in de eerste klasse zullen zaterdag- en zondagverenigingen vanaf 2023 -2024  in één competitie ingedeeld worden. Voorafgaand aan de competitie kunnen verenigingen aangeven wat de speeldag is. De zaterdagclubs zijn niet verplicht op zondag te spelen. Voordeel is dat er veel meer regionaal gespeeld kan worden.
    Misschien zullen op termijn alle  competities op alle niveaus gaan bestaan uit zaterdag én zondagverenigingen.

Met 7 punten uit de eerste vier duels is BWO de competitie dus goed begonnen. In de laatste competitiewedstrijd werd een 0-2 achterstand tegen vv Vorden  in de laatste fase van de wedstrijd omgebogen naar een 3-2 overwinning. Ook de 5-2 overwinning op Stevo, dat uit de eerste klasse degradeerde, maakt indruk. Topschutter Tijn Steggink en ook Krijn Terink zijn mannetjes om goed in de gaten te houden. Afgelopen seizoen wist Lemelerveld zowel thuis als in het uitduel  te winnen van BWO. In Hengelo werd het ietwat tegen de verhoudingen in 0-2 en op het Heidepark werd met  3-1 gewonnen. Of dat deze jaargang weer gaat lukken en wie er aan de aftrap staan kunt u zien vanaf 14.00 uur op ons  prachtige Heidepark. Scheidsrechter is de heer R. Makkinga

Met dank aan het JAC; De Pupil van de week. Dat  is deze week  Sam Schuurman en hij speelt  in JO 10-3 ! Veel plezier Sam!

Lemelerveld  Vrouwen 1
    Lemelerveld Vr 1  gaat a.s zondagmorgen op bezoek bij Victoria boys Vr 2 en dat lijkt op voorhand een lastige wedstrijd te worden. In het bekertoernooi gingen de meiden op het Heidepark  namelijk met 0-5 onderuit tegen de Apeldoornse vrouwen. Victoria boys Vr 2 is na vier duels nog ongeslagen en staat met 8 punten net achter Warnsveldse boys Vr1 op de derde plaats in de derde klasse G. Rik Diepman en Ceedet Schol zullen ongetwijfeld een strijdplan klaar hebben met de ervaring van het bekerduel in het achterhoofd. Het zijn de wedstrijden waar Lemelerveld kan laten zien wat het waard is! Op voorhand wensen we onze  meiden in het Victor Stadion aan de Berghuizerweg 153 in Apeldoorn veel succes! De wedstrijd begint om 11.30 uur!