• Op zondag 20 november stond de uitwedstrijd tegen AZC op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een koud Sportcomplex Hanzepark. AZC was redelijk goed begonnen aan de competitie, voorafgaand aan de speelronde stonden ze namelijk 9e met 8 punten uit 7 wedstrijden. Lemelerveld stond op de 8e plaats met 9 punten uit 7 wedstrijden.

AZC begon de wedstrijd wat beter dan Lemelerveld. In de vierde minuut viel de eerste kans al te noteren voor de ploeg uit Zutphen. Een diepe bal viel voor de voeten van een aanvaller van AZC, hij twijfelde niet en haalde uit. Rowell Evers stond echter goed opgesteld en wist de inzet te keren. Niet veel later kregen wij ook onze eerste kans. Na een minuut of 10 spelen was het Stijn Kogelman die aan de rechterkant van het veld aan de bal kwam. Hij hield goed het overzicht en zag Noah Tuïnk betrekkelijk vrij staan bij de tweede paal. De voorzet van Stijn op Noah was op maat, Noah besloot de bal ineens vanuit de lucht te schieten. Het schot van Noah ging echter op de paal en zo bleef de stand 0-0. In het vervolg van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd zonder al te veel kansen. AZC kreeg nog een goede mogelijkheid, een aanvaller van AZC werd diep gestuurd na een minuut of 20 spelen. Wederom was het Rowell Evers die de inzet wist te keren. Na een minuut of 30 moest Jeroen Exel geblesseerd het veld verlaten. De minuten hierna was het voor ons even zoeken hoe we het opnieuw op moesten gaan pakken, helaas kwamen we hier niet goed uit. In de 33e minuut kwam er een voorzet vanaf de linkerkant aan de kant van AZC, de vrijstaande speler van AZC kon van enkele mieters de bal van zijn hoofd laten glijden. Rowell had dit keer geen kans en zag de bal in de verre hoek binnen vallen; 1-0. Niet veel later, in de 35e minuut, kwam er wederom een voorzet vanaf de linkerkant aan de kant van AZC. Dit keer kon de voorzet in eerste instantie nog verdedigd worden, de afvallende bal viel voor een middenvelder van AZC die niet twijfelde en de bal ineens op de volley nam. Zijn schot draaide nog iets van Rowell af en verdween daardoor zo in de korte kruising; 2-0. Deze klap moesten we even verwerken en voor de rust waren we ook niet meer bij machte om nog wat terug te doen. De ruststand was 2-0.

Na de rust probeerden we terug te komen in de wedstrijd. Na een minuut of 10 kreeg Noah Tuïnk een kans, zijn kopbal werd echter geblokt door een verdediger van AZC. Daarna gaven we meer en meer ruimte weg. Na een minuut of 60 spelen werd de wedstrijd dan ook beslist door AZC. Een corner van de Zutphenaren kwam terecht bij een speler van AZC op de punt van het 16 meter gebied. Met een geweldig schot schiet hij de bal met een boog over Rowell heen in de verre hoek; 3-0. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld en kwamen we er niet meer uit. Sterker nog het was AZC die de kans kreeg om ons met een heel dikke nederlaag terug naar huis te sturen. Een aantal grote kansen werden echter om zeep geholpen, ook Rowell Evers behoedde ons enkele malen voor een grote nederlaag. Toch was het AZC wat nog eenmaal scoorde in deze wedstrijd. Een aanval over de rechterkant leverde een schot op, ook dit maal wist Rowell de bal te pareren. De bal ketste echter af van het lichaam van Rowell en kwam pardoes tegen een aanvaller van AZC aan waardoor hij de bal over de doellijn werkte; 4-0. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Onze grootste nederlaag van dit seizoen. Iets waar het in het eerste half uur niet op leek. Ondanks dat we in het eerste half uur aanvallend niet goed waren gaven we ook niet heel veel weg, na een wisseling in het team was de organisatie even zoek. De twee tegengoals in die korte tijd was ook meteen het breekpunt deze middag, gelukkig bleef de schade nog enigszins beperkt.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Wout Butink, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink (75. Kyro Holsappel); Robin Morrenhof, Jeroen Exel (31. Thijmen Boerkamp), Matthias Reimink; Noah Tuïnk (61. Roel Posthoorn), Job Heerink, Stijn Kogelman.

Komende zondag, 27 november, spelen we weer thuis. Dan staat de wedstrijd tegen Stevo op het programma en wordt er om 14.00 uur afgetrapt op Sportpark Heidepark.