• Het 2e bekerduel leverde een verdiende overwinning op tegen zaterdag 2e klasser ZAC uit Zwolle. Omdat in de poule Veensche boys met 3-0 won van KHC Kampen maakt Lemelerveld alle kans door te gaan in het KNVB bekertoernooi.

  Tegen ZAC startte Lemelerveld zaterdagmiddag op een wel heel erg matige grasmat van het Heidepark overtuigend. Met veel pressie werden de Zwollenaren vastgezet en was er al na 5 minuten een dot van een kans voor Teun in de Wal. De voorzet op maat van Job Heerink werd goed ingeschoten maar de  ZAC doelman redde knap. De jonge goalie behoedde daarna nog enkele keren knap zijn ploeg voor een achterstand. Op het kwartier werd een mislukte kaats  op verdediger Joey Nijenkamp opgepikt door een ZAC aanvaller die vrije doortocht kreeg en bekwaam afrondde: 0-1. Lemelerveld herpakte zich snel en ontstond er een mooi voetbalgevecht in een hoog tempo. Rik Ramaker behoedde zijn ploeg enkele minuten voor het rustsignaal voor een grotere achterstand. Na een slechte breedtepass in de verdediging kon een ZAC aanvaller alleen op Ramaker af. De Lemelerveld goalie redde fantastisch.  Op slag van rust knikte  aanvaller Job Heerink uit een hoekschop de verdiende gelijkmaker binnen. Dat het via het hoofd van een ZAC verdediger maakte de sterke aanvaller niets uit.

  Na rust, met enkele wissels aan Lemelerveldzijde, was het ZAC dat het initiatief naar zich toe trok maar wisten nauwelijks gevaar te stichten in de oranje witte defensie. In de 68 minuut kwam Lemelerveld fraai op voorsprong. Via Job Heerink en Jordy Lugtenberg was het invaller Noah Tuink die op de juiste plek stond  voor de 2-1. Het doelpunt  deed de jonge aanvaller, dit seizoen overgekomen uit het tweede elftal, zichtbaar goed! Die voorsprong kwam niet meer in gevaar en had de ploeg van Richard Smit in de slotfase kansen op meer.

  De Heinose coach wordt dit seizoen geassisteerd door Patrick Speentjens die vorig seizoen de 0-19 onder zijn hoede had. ,,Die samenwerking gaat prima, we hebben allebei dezelfde voetbalvisie en versterken elkaar’’ aldus Smit die na afloop vooral gelukkig was met de overwinning.

  Zaterdag 12 september speelt Lemelerveld het derde bekerduel thuis tegen zaterdag 1e klasser KHC uit Kampen. Aanvang op het Heidepark is 17.00 uur.

  Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Joey Nijenkamp, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Stan Reimink, Mark Meijer, Jeroen Exel, Matthias Reimink, Stijn Kogelman, Teun in de Wal, en Job Heerink.

  Ingezette wisselspelers: Jordy Lugtenberg, Robin Morrenhof, Jasper Gerritsen en Noah Tuink.