• Het seizoen 2020 – 2021 nadert zijn einde. We zijn erg blij dat ook na dit bijzondere seizoen veel
  mensen actief blijven bij onze club. Uiteraard stoppen er ook mensen, waarvoor alle begrip. Veel dank voor de inzet de afgelopen jaren. Aangezien er mensen stoppen, zijn wij voor komend seizoen op zoek naar enthousiaste trainers, coördinatoren, teammanagers, grensrechters etc. Voorop staat: we zijn altijd op zoek naar mensen die deze club verder willen helpen, op welk vlak dan ook.

   

  Coördinator meidenvoetbal jeugd & MO17-1
  Komend seizoen hebben we één meiden jeugdteam, te weten MO17-1. Naast dit meiden team zijn er de nodige meiden actief in gemengde teams in diverse lichtingen. We zijn op zoek naar een coördinator voor MO17-1 die zich daarnaast ook sterk wil maken voor de belangen van de overige voetballende meiden binnen onze club.


  Als coördinator neem je zitting in de technische commissie. Samen met andere coördinatoren ben je aanwezig bij vergaderingen. Dat zijn er in ieder geval zes per jaar en waar nodig meer in overleg. Tijdens deze vergaderingen bespreken we wensen die vanuit trainers komen, organisatorische uitdagingen, sociale belangen en algemene ontwikkelingen. Je werkt nauw samen met de andere coördinatoren, voornamelijk bij de aangrenzende lichtingen. Met elkaar proberen we onze leden, trainers en begeleiders zo goed mogelijk te faciliteren ten behoeve van het spelplezier en sportieve resultaten. We hebben als club gedachtes over hoe we dit het beste kunnen doen en daarin ben je een onmisbare schakel tussen uitvoering en visie / beleid. Het is van belang dat je feeling hebt met de teams, spelers en trainers. Hierdoor is het van belang dat je met enige regelmaat te vinden bent op het voetbalveld bij wedstrijden en/of trainingen. Met deze kennis werken we met elkaar vanaf de tweede seizoenshelft naar een passende teamindeling voor het daarop volgende seizoen.

  Coördinator jeugdtrainers
  We zijn erg blij met de vele jeugdtrainers die actief zijn binnen onze vereniging. Veel van hen zijn ook voetballend lid. De één assisteert bij de voetbalschool en de ander is voor het eerst hoofdtrainer. We zijn niet persé opzoek naar een voetbaltechnische begeleider voor deze jonge trainers. Doorgaans is dat goed op te vangen met de meer ervaren begeleiders bij het team en de coördinatoren. Aanvulling is echter altijd prettig. Wat wij belangrijk vinden, en waarom we deze functie creëren, is vanwege het feit dat de jeugdtrainer van nu de toekomstige hoofdtrainer kan zijn. Om dit niet aan het lot over te laten, zouden we het mooi vinden als we dit proces meer kunnen begeleiden.

  Hiervoor zoeken we een coördinator met verbindende vaardigheden. Een luisterend oor kan al prettig zijn. Het kan namelijk zijn dat een jeugdtrainer gedurende het seizoen niet op zijn plek zit. Om dat kenbaar te maken bij de overige begeleiders van het team kan dat best een drempel zijn. Een pittige periode op school kan ervoor zorgen dat je als trainer een seizoen wat rustiger aan doet. Echter, we zien je graag terug, en daarin is contact houden belangrijk. Als coördinator weet je dit dan ook op een prettige wijze te doen. Leren van elkaar start vaak met het delen van ervaringen, als coördinator weet je dit te organiseren. Zitting nemen in de technische commissie is mogelijk, maar niet verplicht. Wel is goed contact onderhouden tijdens het seizoen met de overige coördinatoren van belang voor de ontwikkeling van de jeugdtrainer. Zeker ook belangrijk met het oog op de toekomst voor de doorstroming van de jeugdtrainer.

   

  Grensrechter JO17-1
  Ook het komende seizoen kent onze vereniging weer een leuk en kwalitatief goed JO17-1 team. Bij dit team is naast het spelplezier ook de prestatie-component van belang. Dat hoef je de ervaren trainer, maar met name de spelers niet uit te leggen. We merken dat het steeds lastiger is om grensrechters te vinden. Als vereniging hechten we veel waarde aan vaste grensrechters. Naast dat je de wedstrijden vlagt ben je onderdeel van de staf. Wanneer het team op pad gaat of thuis speelt is extra begeleiding prettig om het allemaal ordelijk te laten verlopen. Zorg voor de materialen, zorg voor een schone kleedkamer en zorg voor passend gedrag: uit en thuis. Hoe de staf dat aanpakt is aan de staf. Daarnaast kunnen er in overleg met de trainer ook afspraken gemaakt worden over de coaching. En tot slot, mocht er een nederlaag zijn met sippe gezichten, is een sfeervolle input niet onbelangrijk.

  Begeleider JO15-3
  Onderdeel zijn van een team, met elkaar sportief bezig zijn met daarnaast ook veel gezelligheid: voetbal. We kennen leden waar winnen boven alles gaat, we kennen leden waarin die balans anders is. Het is een behoorlijke uitdaging om met het team daarin een juiste balans te vinden en daarvoor zijn begeleiders erg wenselijk. Goede begeleiding is ten tijde van het seizoen van belang om het ordelijk te laten verlopen. Daarnaast zou het niet voor het eerst zijn dat spelers die onderdeel zijn van een goed gebalanceerd team nog behoorlijke stappen maken. Met het oog op de toekomst merken wij dat spelers steeds vaker kiezen voor andere activiteiten. Iets wat we als club uiteraard jammer vinden. Voor onze JO15-3, met daarin veel eerstejaars talenten, zoeken wij een begeleider die het team met elkaar kan verbinden. Het zou mooi zijn als deze begeleider de juiste match kan vinden.

   

  Assistent-trainer JO19-1
  Als club zien we graag veel balcontacten per speler per training. Hierdoor is het niet vreemd dat trainers steeds vaker kiezen voor het opsplitsen van de groep, eventueel gesegmenteerd in verdediging / middenveld / aanval, ten behoeve van passende oefenstof. En uiteraard om hiervan de vruchten te plukken tijdens de wedstrijden. Het is een behoorlijke klus om dit goed te managen als trainer. Voor ons JO19-1 team zoeken we dan ook een assistent die de trainer kan helpen. Daarnaast is een assistent ook een belangrijke schakel in persoonlijke aandacht voor een speler. Samen met spelers van de JO19-1 blikken we vooruit naar het senioren voetbal en waar mogelijk doorstroming naar de heren selectie. In overleg met de kundige en ambitieuze trainer worden er afspraken gemaakt omtrent rolverdeling en aanwezigheid.

  Lijkt het je wat om je als vrijwilliger in te zetten voor onze vereniging? Of wil je meer informatie over één van de bovenstaande functies? Uiteraard gaan we graag met je in gesprek. Contact opnemen betreffende bovenstaande kan met Leon Cents via technischecommissie@vvlemelerveld.nl.