• Teamprestatie bezorgt VV Lemelerveld de eerste overwinning

11 okt 2021
  • Zondag 10 oktober stond de uitwedstrijd tegen BWO op het programma. Na twee speelronden hadden we één punt gepakt in twee wedstrijden. BWO was de competitie net wat beter gestart met drie punten uit twee wedstrijden. Vorige week draaide BWO nog een 4-1 achterstand om naar een 5-4 overwinning tegen SV Grol terwijl wij juist de overwinning in de slotfase nog verspeelden en met 3-3 gelijk speelden bij Vogido.

Vanaf het begin nam BWO het heft in handen in de wedstrijd. Zij waren veel aan de bal, in de beginfase kregen ze hieruit ook nog twee goede kop mogelijkheden. Het was dan ook vrij verrassend dat wij op voorsprong kwamen. Na een kwartier spelen kreeg Job Heerink de bal aangespeeld net buiten het 16-metergebied. Hij twijfelde geen seconde en schoot de bal op doel, 0-1. Niet lang daarna kreeg Matthias Reimink de bal aangespeeld, passeerde een paar spelers van BWO en schoot de bal laag in de korte hoek. Na 18 minuten spelen stonden we zodoende, vrij verrassend, 0-2 voor. Daarna kregen we nog één grote kans, deze was echter niet aan ons besteed. In het restant van de eerste helft veranderde er weinig aan het spelbeeld; BWO was veel aan de bal, maar hieruit creëerden ze niet veel echte kansen meer. De ruststand was 0-2.

De tweede helft veranderde er ook niet veel aan het spelbeeld. Enige verschil was echter dat wij niet meer echt tot aanvallen kwamen. We moesten hard werken om de bal te veroveren, maar als we hem eenmaal in ons bezit hadden waren we deze ook snel weer kwijt. Een paar schoten op het doel van BWO kwamen uit afstandsschoten. BWO was ook in de tweede helft weer veel aan de bal. Door veel hoge ballen probeerden ze gevaarlijk te worden in ons strafschopgebied. Een uitstekend keepende Rik Ramaker was echter zeer alert en plukte alle voorzetten uit de lucht. Nog een keer leek de bal goed te vallen voor BWO in ons 16-metergebied, echter was het ook hier Rik die zich voor de bal wierp en zo een tegengoal voorkwam. De einstand werd daarmee 0-2.

Uiteindelijk een wedstrijd waarin BWO veel de bal had, maar waarin wij effectiever met onze kansen omgingen. Door veel strijd te leveren en verdedigend goed te staan kwam BWO niet tot echte kansen en mogen wij met de 0-2 overwinning zeer tevreden zijn.

Opstelling Lemelerveld;

Rik Ramaker; Naud Schrijver, Joey Nijenkamp (43. Stef Huisjes), Ian Nijenkamp, Stan Reimink; Robin Morrenhof, Bram van der Kolk (90. Noah Tuïnk), Jeroen Exel; Stijn Kogelman (85. Wout Butink), Job Heerink (73. Arjon van Lenthe), Matthias Reimink.

Op zondag 17 oktober staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Om 14.00 uur wordt er dan op ons eigen sportpark Heidepark afgetrapt bij de wedstrijd VV Lemelerveld – Achilles ’12.