• Spannende wedstrijd leidt tot puntendeling voor Lemelerveld

8 nov 2022
  • Op zondag 6 november stond de uitwedstrijd tegen FC Suryoye op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt in Enschede. FC Suryoye was goed begonnen aan de competitie, voorafgaand aan de speelronde stonden ze namelijk 5e met negen punten uit vijf wedstrijden. Lemelerveld stond op de 11e plaats met vijf punten uit evenveel wedstrijden.

Vanaf de aftrap was het FC Suryoye wat ons onder druk probeerde te zetten. Dit deden ze veelal met strakke crosspasses, iets waar wij moeite mee hadden. De eerste kans was dan ook voor hun, maar deze werd niet verzilverd. Niet veel later, al in de 9e minuut was het wel FC Suryoye wat de voorsprong pakte. Een afstandsschot, vanaf een meter of 20, was te machtig voor Rowell Evers en vloog zo hoog in de verre hoek. FC Suryoye probeerde hierna door te drukken naar een grotere voorsprong, met wat kleine aanpassingen aan onze zijde wisten we ze vanaf dat moment wat beter af te stoppen. Hierna volgde een periode waarin wij meer en meer aan aanvallen konden gaan denken. In de 27e minuut leidde dit ook tot de gelijkmaker. Een hoge voorzet kon nog worden verdedigd door FC Suryoye, de afvallende bal kwam echter voor de voeten van Matthias Reimink die hem ineens binnenschoot; 1-1! Na de gelijkmaker probeerden beide ploegen de voorsprong te pakken in de wedstrijd. Ook beide ploegen kregen hiervoor kansen, maar goals vielen er niet meer in de eerste helft. We gingen aan de thee met een 1-1 stand.

Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer. FC Suryoye had moeite om de lange ballen van ons goed te verdedigen. In de 51e minuut was het Job Heerink die de bal aan de zijkant van het 16-metergebied aangespeeld kreeg. Hij omspeelde een man en ging daarna onderuit in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd genomen door Job zelf die niet faalde oog-in-oog met de uitstekend spelende keeper; 1-2! Hierna waren wij ook de betere ploeg, maar doordrukken tot een grotere voorsprong lukte niet. De grootste kans hiertoe was ook voor Job Heerink, zijn schot werd echter geblokt. Na wat wisselingen bij FC Suryoye gingen ze wat optimistischer spelen, voornamelijk de handige rechtsbuiten van FC Suryoye was gevaarlijk. De 2-2 hadden de meeste aanwezigen al op het scorebord gezet toen een schot van FC Suryoye aangeraakt werd, het was echter Rowell Evers die met een fantastische redding de voorsprong in stand hield. Niet veel later werd het toch gelijk, het was wederom de rechtsbuiten van FC Suryoye die met een steekbal vrij voor Rowell Evers werd gezet. Rowell kwam nog zijn goal uit, maar de aanvaller van FC Suryoye chipte de bal listig over Rowell heen waardoor de 2-2 alsnog op het bord kwam. Na de gelijkmaker waren het beide ploegen die de overwinning wilden pakken. Wij dachten ook even op voorsprong te komen, vlak na de gelijkmaker, maar het was de grensrechter van FC Suryoye die zijn vlag in de lucht stak. Een discutabele beslissing, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal van de grensrechter. In de absolute slotfase kregen we nog goede kansen met Stijn Kogelman en Noah Tuïnk, maar beiden kregen het niet voor elkaar de bal binnen te schieten. Ook FC Suryoye had nog een aantal goede kansen, maar iedere keer was het Rowell Evers die de bal wist te keren. Eenmaal leek Rowell verslagen, maar deze bal eindigde op de paal. De wedstrijd eindigde daardoor in een 2-2 eindstand.

FC Suryoye had ons in het begin van de wedstrijd goed onder controle en kwamen hierdoor ook op voorsprong. Door een aantal kleine omzettingen en goed en gedisciplineerd spel aan onze zijde wisten we de wedstrijd naar onze kant te trekken. Na de voorsprong door ons wist FC Suryoye, met een aantal goede wisselingen, weer het spel naar hun kant te trekken. Door de slotfase zullen beide ploegen het gevoel hebben dat een overwinning niet ver weg was, maar een gelijkspel was wel een goede afspiegeling van de wedstrijd.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Jeroen Exel, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Wout Butink (59. Stef Huisjes); Robin Morrenhof, Stan Reimink (75. Roel Posthoorn), Matthias Reimink; Noah Tuïnk, Job Heerink (70. Teun in de Wal), Stijn Kogelman.

Komende zondag, 13 november, spelen we weer een competitiewedstrijd op ons eigen Sportpark Heidepark. Dan staat de wedstrijd tegen GVV Eilermark op het programma en wordt er om 14.00 uur afgetrapt.