•  

  De wijzigingen binnen het amateurvoetbal globaal op een rijtje: De nieuwe piramide:

  Wat betekend dit voor Lemelerveld 1, 2 en 3

  Veel voetbalverenigingen in Nederland zijn overgestapt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.  De KNVBheeft o.a. hierdoor enkele jaren geleden een nieuwe piramide opgezet met de 2e, 3e en 4e divisie. Er is geen hoofdklasse meer. Zaterdag- en zondagverenigingen op divisie niveau en 1e klasse worden vanaf het seizoen 23-24 gemengd. Hierbij bepaalt het thuisspelende team de speeldag, met uitzondering van principiële zaterdagclubs die het recht om  de zaterdag als speeldag te hebben.

  De komende twee jaar wordt landelijk vanaf de eerste klasse  het aantal poules teruggebracht door middel van een versterkte degradatie regeling.

  1e klasse:  van 11 naar 8 poules
  2e klasse:  van 22 naar 16 poules
  3e klasse: van 32 naar 22 poules.

  Promotie en degradatie regeling 2e klasse. District Oost

  Lemelerveld speelt dit seizoen in de 2e klasse I.

  • De kampioen promoveert naar de 1e klasse.
  • De periodekampioenen uit de 2e klasse I en H spelen volgens een vastgesteld schema samen met de nummers 11 en 12 uit de eerste klasse om twee plaatsen in de 1e klasse.
  • De nummers 12-13 en 14 degraderen rechtstreeks naar de 3e klasse.
  • De nummers 9-10 en 11 uit de 2e klasse I en H spelen volgens een vastgesteld schema samen met de periodekampioenen uit de derde klasse A t/m D om twee plaatsen in de tweede klasse.
  • Er degraderen uit de 2e klasse I dus minimaal 4 clubs.

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   

  Najaar- en voorjaarscompetitie in de reserve 2e klasse: Ons 2e elftal.

  Onderzoek binnen de KNVB heeft uitgewezen dat steeds meer jongeren ervoor kiezen om in vriendenteams te spelen ( B categorie) en niet meer in prestatiegerichte reserve elftallen. Om de reserve tweede klasse toch prestatiegericht te houden is dit seizoen een nieuwe regeling van kracht geworden.

  Vrije inschrijving

  De KNVB heeft vanaf het seizoen 2022/23 in de reserve 2e klasse een vrije inschrijving gehanteerd. Clubs kunnen dus kiezen om met een reserve elftal wel of niet prestatiegericht te voetballen.

  Een kampioen uit de reserve 3e klasse is door deze nieuwe regeling niet verplicht te promoveren.

   

  Er zijn in het district Oost zes reserve 2e klassen. Lemelerveld 2 speelt in de reserve 2e klasse A

  Dit zijn de regels voor dit seizoen:

   

  • De nummers 1 t/m 5 van de reserve 2e klasse A t/m F  plaatsen zich voor de promotiepoules van de voorjaarscompetitie.
  • De twee beste nummers 6 plaatsen zich ook voor de promotiepoule.
  • De overige teams plaatsen zich voor de niet-promotiepoules van de voorjaarscompetitie.
  • De teams die zich hebben geplaatst voor de promotiepoules worden ingedeeld in 4 poules van 8 teams en spelen een hele competitie. Op de pagina van Lemelerveld 2 staat het voorjaarsprogramma.
  • De voorjaarscompetitie kent 14 speelrondes; Deze start voor Lemelerveld 2 met een uitduel op 29  januari 2023 tegen Markelo 2.
  • De kampioen van iedere poule promoveert naar de reserve 1e klasse
  • Er is géén nacompetitie in reserve 2e en 3e klasse in het huidige seizoen.

   

  O 23 populair.

  Clubs kiezen er steeds vaker voor een team in te schrijven in de Onder  23 competitie ( A categorie) en het 2e elftal in de B categorie. De 0-23 competitie zorgt voor een prettiger aansluiting voor jongeren die doorstromen vanuit de 0-19. Die spelen dan op een doordeweekse avond  tegen gelijkgestemden en niet tegen oudere en vaak fysiek sterke senioren.  Het doel is om jongeren te behouden en te motiveren voor prestatievoetbal.

  ……………………………………………