• Nederlaag voor Lemelerveld in Geesteren tegen Stevo

  24 apr 2023
 • Zondag 23 april stond het competitie treffen tussen Stevo en Lemelerveld op het programma. Om 14.00 uur werd er in Geesteren afgetrapt op een zonovergoten sportpark de Peuverweide. Stevo stond voorafgaand aan de wedstrijd op een gedeelde koppositie met Bon Boys. Lemelerveld stond op de 11e positie.

  Al vanaf het begin van de wedstrijd werd de strijdwijze van Stevo duidelijk. Veelal koos de ploeg uit Geesteren in een vroeg stadium voor een lange bal naar de zijkanten. De buitenste middenvelders moesten vervolgens proberen een vervolg te geven aan de aanval. In het begin van de wedstrijd lukte ze dit redelijk goed, maar een vervolg zorgde niet voor al te veel gevaar. Lemelerveld wilde, op haar beurt, reageren op fouten van Stevo. Dit lukte zonder al te veel resultaat en kwamen we niet echt tot kansen. Stevo creëerde een goede kans na ongeveer een half uur spelen. Een inworp werd verlengd en kwam hoog in de 16. De goed doorgelopen middenvelder van Stevo kreeg zijn hoofd achter de bal en kopte in de verre hoek; 1-0. In het vervolg van de eerste helft kwamen we nog tot een aantal schoten vanuit de tweede lijn, maar hier werd de keeper van Stevo niet echt mee uitgedaagd. Ook Stevo probeerde met vroege voorzetten onze verdediging onder druk te zetten maar ook zij creëerden niet heel grote kansen. De scheidsrechter floot na 45 minuten dan ook voor de rust met een 1-0 stand.

  Na de rust probeerden we Stevo ook weer onder druk te zetten. Dit lukte af en toe en we leken zelfs op gelijke hoogte te komen. Na een minuut of 55 kregen we een vrije trap, deze bleef hangen in het 16 meter gebied van Stevo en werd uiteindelijk binnen gewerkt. De grensrechter van Stevo had hierin echter buitenspel gezien en zo kon er een streep door de gelijkmaker. Niet veel later kwam Stevo in de aanval en kwam de linker middenvelder van Stevo helemaal vrij en werd aangespeeld. Met een schuiver was hij Rowell de baas en zette zo de 2-0 op het scorebord. Hierna werd de wedstrijd voor een minuut of 10 stilgelegd door een blessure geval van de scheidsrechter. In de tijd dat hij opgelapt werd konden wij de koppen nog even bij elkaar steken om een strijdplan te bedenken om de achterstand nog ongedaan te maken. We bleven in het resterende halfuur redelijk eenvoudig uit de problemen, maar kwamen niet heel makkelijk in de buurt van de 16 van Stevo. Een vrije trap van Job Heerink op een meter of 20 van de goal van Stevo was de beste kans die we kregen. Zijn vrije trap was een prooi voor de keeper. Toch maakten we nog de aansluitingstreffer. In de 89e minuut kregen we een corner, deze werd door Stijn Kogelman scherp voor de goal gegeven. Naud Schrijver was er als eerste bij om alsnog de 2-1 tegen de touwen te koppen. Was er dan toch nog wat mogelijk? Helaas is het antwoord hierop nee, de tijd bleek te kort om nog tot echte kansen te komen. De scheidsrechter floot af en zo werd in Geesteren met 2-1 verloren.

  Op voorhand een wedstrijd waarin we niet veel hadden verwacht. Stevo is namelijk de grootste uitdager van Bon Boys op dit moment. Echter het spel van Stevo kon ons niet heel erg overtuigen en we kregen toch enige hoop op een goed resultaat. Het stugge spel van Stevo was ons toch te machtig. De komende weken worden daarom cruciaal om nog tot de nacompetitie te komen.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Koen Schrijver (74. Jasper Westerman), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Stef Huisjes; Robin Morrenhof, Elwin van Lenthe (65. Fin van den Berg), Stan Reimink; Noah Tuïnk (57. Kyro Holsappel), Job Heerink, Stijn Kogelman.

  Volgend weekend staat er een cruciale wedstrijd op het programma. Dan komt Reutum naar sportpark Heidepark, de aftrap is om 14.00 uur.