• Op zondag 30 april 2023 stond het competitie treffen tussen VV Lemelerveld en VV Reutum op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een zonovergoten sportpark Heidepark voor deze zeer belangrijke wedstrijd. Promovendus VV Reutum stond voorafgaand aan de wedstrijd namelijk 8e met 27 punten, VV Lemelerveld stond voorafgaand aan de wedstrijd 12e met 22 punten.

  Het begin van de wedstrijd was voor VV Lemelerveld. Al in de 5e minuut kwam Stijn Kogelman aan de rechterkant in balbezit. Hij probeerde vervolgens in de 16 meter een medespeler te bereiken. Dit lukte niet, maar de afvallende bal was ook weer voor Stijn. In de poging Stijn te verdedigen ging Reutum er wat wild in waardoor Stijn onderuit ging in het strafschop gebied. De scheidsrechter was onverbiddelijk en wees naar de stip. De uitgelezen kans voor ons om al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Job Heerink ging achter de bal staan en schoot de penalty snoeihard in de hoek; 1-0. In het vervolg van de eerste helft probeerden we de voorsprong te vergroten. Enkele vrije trappen rondom het 16 metergebied waren hiertoe de uitgelezen kansen. Deze werden helaas niet omgezet tot een goal. Na ruim een halfuur spelen was er ook de eerste grote kans voor VV Reutum te noteren. Een voorzet leek betrekkelijk vrij binnen gekopt te worden, maar de inzet werd nog van de lijn gehaald. Even later was er een schot van binnen het 16 meter gebied, deze inzet werd echter door Rowell Evers over de goal getikt. Daarna waren er nog twee mogelijkheden voor Noah Tuink. Een hoge voorzet viel bij de tweede paal, maar de inzet van Noah verdween net naast de goal. Ook een schot van Noah ging net langs de goal waardoor beide ploegen aan de thee gingen met een 1-0 rust stand.

  In de tweede helft probeerde VV Reutum jacht te maken op de gelijkmaker. Het spel wat ze speelden vandaag was hiertoe echter niet goed genoeg. Met een snelle lange bal probeerden ze ons onder druk te zetten, maar deze spelwijze wisten we vandaag goed te beteugelen. In de 61e minuut ging VV Reutum ook nog eens in de fout in de opbouw, dit leverde balbezit op voor Job Heerink. Hij behield het overzicht en gaf de bal af aan Stijn Kogelman. Stijn omspeelde nog een aantal verdedigers waarna hij de 2-0 op het scorebord zette. Een mooie opsteker en hierdoor leken we de wedstrijd ook definitief naar ons toe te trekken. Niet veel later moesten we echter door met 10 man. Een overtreding aan de zijlijn ontlokte een reactie van Stan Reimink. Hierin ging hij in de ogen van de scheidsrechter en VV Reutum over de schreef. De scheidsrechter besloot Stan de rode kaart te tonen. Dit betekende echter wel dat de hoop van VV Reutum nieuw leven in geblazen werd. Ze gingen nog optimistischer spelen, maar hierin kwamen ze maar zeer zeldzaam tot een grote kans. Waar VV Reutum steeds meer vooruit ging lopen kwam er voor ons ruimte. De inmiddels ingevallen Teun in de Wal werd in de 78e minuut de diepte in gestuurd. Hij behield goed het overzicht en speelde Stijn Kogelman aan. Wederom bleef Stijn erg rustig aan de bal in de 16 meter en omspeelde weer een aantal spelers van Reutum waarna hij de 3-0 tegen de touwen schoot. Hierna was de wedstrijd definitief gespeeld en floot de scheidsrechter af bij een 3-0 eindstand.

  Op voorhand leek dit voor ons de laatste kans om de mogelijkheid levend te houden om ons rechtstreeks in de 2e klasse te handhaven. Door de vroeg verkregen en benutte strafschop zaten we al snel op rozen. Nadat we de voorsprong verdubbelden in de tweede helft leek het een gelopen race. De Reutumse hoop werd echter nieuw leven in geblazen doordat we met een man minder verder moesten. Deze hoop werd echter te niet gedaan door de 3-0. Hiermee pakken we de zeer belangrijke 3 punten. We stijgen hiermee naar de 11e plaats, maar bovenal is er ook weer zicht op de veilige 8e plaats.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Koen Schrijver, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Stef Huisjes (72. Jaron Hulsink); Robin Morrenhof, Elwin van Lenthe, Stan Reimink; Noah Tuïnk (64. Matthias Reimink), Job Heerink (72. Teun in de Wal), Stijn Kogelman (79. Kyro Holsappel).

  Volgend weekend zijn we vrij, op zondag 14 mei is de volgende wedstrijd. Dan trappen we om 14.30 uur af uit en tegen VV Vorden. Wederom een zeer belangrijke wedstrijd, VV Vorden is een directe concurrent voor de 8e plaats.