• Lemelerveld wint ruim van Vogido op eigen veld

  10 mei 2022
 • Op zondag 8 mei stond de wedstrijd tussen VV Lemelerveld en RKSV Vogido op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een zonovergoten sportpark Heidepark. In de eerste wedstrijd zette Vogido in de slotseconden nog de 3-3 op het scorebord waardoor Lemelerveld ingetogen naar huis terug keerde.

  Vanmiddag wilde VV Lemelerveld zich revancheren voor de eerste wedstrijd en voor de 6-2 nederlaag van een week geleden. Het was echter Vogido die na een aantal seconden al de eerste mogelijkheid kreeg. Deze was echter niet aan ze besteed en daarna nam VV Lemelerveld het heft in handen. In de 4e minuut scoorde Stijn Kogelman de 1-0, op aangeven van Teun in de Wal schiet Stijn de bal beheerst binnen. Niet veel later krijgt VV Lemelerveld een vrije trap op een meter of 25 van de goal, deze vrije trap wordt nog geblokt. De rebound komt voor de voeten van Robin Morrenhof die met een lage schuiver de keeper verrast en zo de 2-0 aantekent. Een vliegende start voor Lemelerveld waardoor ze vrijer kunnen voetballen. In het vervolg van de eerste helft is de ploeg van trainer Kelvin Bonhof zeer dominant en krijgen erg veel kansen. Lemelerveld verzuimt echter om de wedstrijd vroegtijdig al te beslissen. Job Heerink tekent in de 24e minuut dan toch de 3-0 aan. Een verre uittrap van keeper Rik Ramaker vliegt over alles en iedereen heen en Job weet hiermee wel raad. Hij neemt de bal mee en schiet deze kans raak 1 op 1 met de keeper. Voor wie dacht dat hiermee het doek al was gevallen voor Vogido heeft het mis. In de 37e minuut komt Vogido, vanuit het niets, in de aanval en schiet prompt de 3-1 binnen. Hiervan raakt VV Lemelerveld echter niet van streek en in de 39e minuut wordt het gat weer naar 3 gebracht. Dit maal is het Matthias Reimink die Stijn Kogelman goed bediend, hij schiet zijn tweede goal van middag binnen en brengt de stand daarmee op 4-1. In het restant van de eerste helft wordt er niet meer gescoord en gaat Lemelerveld met een ruime voorsprong aan de thee.

  Zoals wel vaker in dit soort wedstrijden is de tweede helft wat minder interessant. Vogido probeert met man en macht om terug te komen in de wedstrijd, hiervoor zijn ze echter niet sterk genoeg. Lemelerveld lijkt het wel prima te vinden en zoekt zodoende wat minder de aanval, maar komt dus ook niet echt in gevaar door het spel van Vogido. In de laatste 20 minuten van de wedstrijd volgen er dan toch nog een paar noemenswaardige feiten Het is de 72e minuut als Stijn Kogelman met een diepe bal vrij voor de goal komt. Met werkelijk een fantastische sleep beweging legt hij de keeper van Vogido in de luren en kan zijn derde van de middag in een lege goal schieten; 5-1. Niet veel later wordt ook Noah Tuïnk vrij voor de keeper gezet door een assist van Matthias Reimink, ook Noah faalt niet oog in oog met de keeper en zet zo de 6-1 stand op het bord. In de 79e minuut viel, onder andere, Bram van der Kolk nog in en dit betekende zijn rentree in het eerste elftal na een afwezigheid van ruim een halfjaar blessureleed. Gescoord werd er niet meer in het verloop van de tweede helft en zo werd de eindstand bepaald op 6-1.

  Ondanks dat Vogido op de laatste plaats stond had Lemelerveld door de vliegende start de wind in de zeilen. Door twee vroege goals kon er vrijuit gespeeld worden en dit was terug te zien in het vertrouwen aan Lemelerveldse zijde. Dat het uiteindelijk 6-1 wordt zorgt voor een heel goed gevoel en hopelijk zorgt dit ook voor het juiste zetje in de rug in de strijd om lijfsbehoud.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rik Ramaker; Jasper Gerritzen (71. Joey Nijenkamp), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink; Stan Reimink (79. Bram van der Kolk), Robin Morrenhof, Matthias Reimink (79. Bram Smit); Teun in de Wal (71. Noah Tuïnk), Job Heerink, Stijn Kogelman (79. Kyro Holsappel).

  Komende donderdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Er is namelijk een doordeweekse speelronde ingepland door de KNVB. Om 20.00 uur spelen we donderdagavond in en tegen Schalkhaar.