• Op zondag 24 april stond de wedstrijd tussen VV Lemelerveld en BWO op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op een zonovergoten sportpark Heidepark voor de belangrijke wedstrijd tussen de nummer 11 en nummer 10 van de ranglijst. In de eerste wedstrijd had VV Lemelerveld gewonnen van BWO met 2-0.

In Hengelo nam BWO destijds het heft in handen in de wedstrijd. Nu was het vanaf het begin anders, de bal werd gelaten aan ons. Tot een bepaalde hoogte mochten we proberen richting de goal van BWO te gaan en de ploeg uit Hengelo probeerde te profiteren van eventuele fouten aan onze zijde. Wij hadden echter in de eerste helft moeite om tot kansen te komen en waren bij vlagen erg slordig aan de bal. Tot enkele kleine kansen kwamen we nog wel, maar dit leidde niet tot goals. BWO probeerde in de counter ook tot kansen te komen wanneer ze bal veroverden. Ook zij kwamen echter niet heel grote kansen en wisten ook geen goal te maken. Met nog een kwartier te spelen lag de wedstrijd nog enkele minuten stil omdat 2 spelers van de tegenstander, in een kopduel, hard met elkaar in aanraking kwamen. Mede door hulp van onze verzorgster Marije Tolkamp werden ze weer opgelapt en konden beiden wonderwel verder in de wedstrijd. Geen goals in de eerste helft en dus gingen we aan de thee met de stand 0-0.

In de rust zette trainer Kelvin Bonhof een wissel in en zette zodoende de opstelling wat om waarmee hij probeerde de wedstrijd nog wat meer naar ons toe te trekken. In het begin van de tweede helft leek dit ook een goed besluit, we kwamen wat vaker in de 16 van BWO. In de 57e minuut werd het ook beloond met een treffer. Een voorzet van Stijn Kogelman kon half worden verdedigd door BWO, de bal kwam echter bij Matthias Reimink die de bal onder de uitkomende keeper doorschoot, 1-0! Vervolgens gingen we op zoek naar een ruimere voorsprong, deze bleef echter uit. Voor de trainer van BWO een teken om ook te wisselen en zodoende ons overwicht tegen te gaan. Dit lukte ook behoorlijk en we kwamen meer onder druk te staan in het vervolg van de wedstrijd. Tot scoren kwam BWO gelukkig niet. In de 80e minuut kregen we een vrije trap rond de 16 van BWO. Stijn Kogelman ging achter de bal staan en schoot de bal, met een lichte aanraking van de muur, in de hoek; 2-0! Nu leken we de wedstrijd wel beslist te hebben. Het was echter niet veel later BWO die toch de spanning weer terug bracht. Na miscommunicatie aan onze zijde scoorde BWO in de 83e toch nog de aansluitingstreffer, 2-1. Hierna werd het toch nog even spannend. In de blessuretijd was het Stan Reimink die definitief de wedstrijd in het slot gooide. Een bekeken schot viel hoog over de keeper heen in de verre hoek, 3-1.

Een zeer spannende wedstrijd, maar we trekken hem wel over de streep. En zo blijven de belangrijke punten in Lemelerveld. Uiteindelijk was het wel een verdiende overwinning, maar het had na de 1-0 ook anders af kunnen lopen.

Opstelling Lemelerveld;

Rik Ramaker; Jasper Gerritzen (46. Stan Reimink), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink; Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Matthias Reimink; Teun in de Wal (83. Kyro Holsappel), Job Heerink, Stijn Kogelman.

Komende zondag, 1 mei, spelen we uit tegen Achilles ’12 in Hengelo. De wedstrijd begint om 14.00 uur.