• Lemelerveld verliest ook op eigen veld van AZC

  18 apr 2023
 • Zondag 16 april stond het competitie treffen tussen Lemelerveld en AZC op het programma. Om 14.00 uur werd er in Lemelerveld afgetrapt voor deze belangrijke wedstrijd. AZC stond voorafgaand aan de wedstrijd 11e met 19 punten uit 19 wedstrijden. Lemelerveld stond een plek hoger, 10e, met 22 punten uit 20 wedstrijden.

  Het begin van de wedstrijd was deze middag voor AZC. De ploeg uit Zutphen kwam goed uit de kleedkamer. In de eerste minuten vlogen ze erop en dwongen ook de eerste kans af. In de 3e minuut kwam Rowell Evers hierbij uit zijn goal en sprong daarbij een speler van AZC omver. Volgens de scheidsrechter onreglementair en dus volgde er een penalty voor AZC. De speler van AZC wist hiermee wel raad en schoot de 0-1 al op het scorebord. Dit was een begin die we niet gewild hadden, maar we wisten hier wel goed mee om te gaan. Na de goal waren wij het namelijk die het spel naar ons toe probeerde te trekken. Enkele kansen op de gelijkmaker werden gemist. Tot de 24e minuut. Stijn Kogelman krijgt de bal aan de rechterkant ingespeeld en geeft de bal hoog voor bij de tweede paal. Daar komt de bal bij de vrijstaande Noah Tuïnk die de bal feilloos binnen kopt; 1-1! Hierdoor kwamen we steeds beter in de wedstrijd. Niet veel later, in de 31e minuut, kwamen we zelfs op voorsprong. Stan Reimink ontfutselde de bal van AZC in de opbouw. Hierdoor kon Matthias Reimink met een mooie steekpass vrij voor de keeper gezet worden. Oog-in-oog met de keeper faalde Matthias Reimink niet en schoot ons op een 2-1 voorsprong! Hierna was het weer aan AZC om het spel te maken, maar dit lukte ze niet heel goed. Vlak voor de rust kregen we zelfs nog een grote kans om de voorsprong te vergroten. Stijn Kogelman kon vanaf de rechterkant door de 16 slalommen maar zijn schot stuitte op de keeper. In de tegenstoot daarna kreeg AZC een levensgrote kans om alsnog met een gelijkspel de rust in te gaan. Het schot van de aanvaller van AZC mistte richting en eindigde naast de goal. Na een goede eerste helft van onze kant floot de scheidsrechter voor de rust bij een 2-1 stand.

  Na de rust begon AZC fel, maar hier wisten we goed mee om te gaan. AZC creëerde in het begin van de tweede helft niet heel grote kansen. Na een minuut of 10 in de tweede helft moesten we noodgedwongen 2 wissels doorvoeren. Een periode daarna volgde waarin we ons even opnieuw moesten neerzetten, ook een lastige periode. In de 56e minuut werd er een overtreding gemaakt op een meter of 25 van de goal. De vrije trap die volgde zal niet vaak zo goed genomen worden, met een fantastische trap zet een invaller van AZC de 2-2 op het scorebord. Daarna was aan alles te voelen dat AZC het geloof volledig terug had in een goede afloop deze middag. In de 63e minuut krijgen wij echter een grote kans op een nieuwe voorsprong. Een bal valt over de verdediging van AZC voor de voeten van Noah Tuïnk, hij schiet de bal echter tegen de goed uitkomende keeper van AZC aan waardoor de bal er niet in gaat. In de omschakeling komt AZC er snel uit, Naud Schrijver probeert de aanval met een uiterste sliding er nog uit te halen. Hierbij raakt hij echter de man en niet de bal binnen ons eigen 16-metergebied. Wederom een penalty, ook dit keer weet AZC wel raad met deze uitgelezen kans; 2-3. Een behoorlijke tegenslag voor ons, dit was ook een moment in de wedstrijd waarvan we even bij moesten komen. Na een aantal minuten pakten we het spel wel weer wat beter op. In de 77e minuut volgde zelfs de gelijkmaker. Een corner van Stijn Kogelman kwam goed voor de goal en uiteindelijk was het Stan Reimink die de bal met het hoofd over de doellijn kopte; 3-3! Daarna hoopten we in ieder geval op een gelijkspel. Dit mocht echter niet zo zijn, niet lang konden we namelijk van de gelijke stand genieten. In de 82e minuut lukte het ons niet om de bal in meerdere malen uit te verdedigen, een speler van AZC bediende hierna een buitenspeler van AZC. Hij dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en nam het doel van Rowell Evers onder vuur, met een uiterste inspanning wist Rowell deze inzet echter nog wel te pakken. Daarna bleef de bal in het spel en wist een speler van AZC de bal vanaf de achterlijn alsnog in de goal te krijgen; 3-4. Een klap die we niet meer te boven kwamen, de scheidsrechter floot een minuut of 10 later dan ook voor het einde.

  Waar we twee weken geleden na een heel lastige eerste helft alsnog wonnen bij Eilermark gebeurde vandaag het tegenovergestelde. Ondanks een vroege achterstand kwamen we vandaag goed terug in de wedstrijd en leek het bij rust een mooie middag te worden. In de tweede helft lieten we ons piepelen door AZC en kregen we deksel op de neus. Zelfs na de late gelijkmaker konden we alsnog de nederlaag niet voorkomen.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Jeroen Exel (54. Koen Schrijver), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Stef Huisjes (75. Kyro Holsappel); Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink (54. Mark Meijer); Noah Tuïnk (78. Jaron Hulsink), Job Heerink, Stijn Kogelman.

  Komend weekend spelen we tegen titelkandidaat Stevo. Om 14.00 uur wordt er dan in Geesteren afgetrapt op sportpark De Peuverweide.