• Lemelerveld verliest onnodig het cruciale duel uit bij Vorden.

  17 mei 2023
 • Op zondag 14 mei 2023 stond het competitie treffen tussen VV Vorden en VV Lemelerveld op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op in het zonovergoten Vorden voor deze zeer belangrijke wedstrijd. VV Vorden stond voorafgaand aan de wedstrijd namelijk 12e met 25 punten, evenveel als VV Lemelerveld maar wij stonden 10e op doelsaldo.

  VV Vorden kreeg kort na de aftrap de eerste kleine kans, deze zorgde dit voor niet al te veel gevaar. Daarna nam Lemelerveld het heft in handen. Vanuit een ingooi kwam de bal bij Matthias Reimink in de voeten. Hij draaide zich handig vrij en gaf een hoge voorzet, Noah Tuïnk stond bij de eerste paal betrekkelijk vrij en kopte de bal in de verre hoek. Na 6 minuten spelen kwamen we zo op een 0-1 voorsprong. Hierna probeerde Vorden het spel wat meer naar zich toe te trekken, dit lukte ze tot aan een meter of 20 van onze goal. Zonder echt in de problemen te komen kwamen we een groot deel van de eerste helft vervolgens door. Na ongeveer een half uur spelen kwam Vorden echter tot terug in de wedstrijd. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd ingedraaid richting de tweede paal. Deze indraaiende bal werd niet meer geraakt door zowel een Vordens been als door een Lemelervelds been en viel daardoor pardoes bij de tweede paal binnen; 1-1. De 1-1 leek een stand waar Vorden wel mee kon leven en plots werden zij dan ook weer achteruit gedrukt. Na de tegentreffer pakten wij Vorden aan en kwamen de grootste kansen voor ons. In de 40e minuut leidde dit ook tot weer eens voorsprong. Balverlies aan de kant van Vorden zorgde ervoor dat Noah Tuïnk en Matthias Reimink gezamenlijk een aanval op konden zetten vanaf onze helft. Nadat Matthias Reimink nog een aantal spelers uitspeelde op de helft van Vorden lag de bal vrij voor een schot op goal, dit schot in de verre hoek was de keeper te machtig en daardoor werd het 1-2! Daarna kregen we nog een aantal schotpogingen om de voorsprong voor de rust zelfs nog verder uit te breiden, dit lukte ons helaas niet en we zochten daardoor de kleedkamer op met een 1-2 ruststand.

  In de tweede helft probeerde VV Vorden de achterstand ongedaan te maken. Dit lukte bijna in de eerste minuut na de rust. Een inzet op onze goal van Vorden werd door de lat nog maar ternauwernood voorkomen. Voor Vorden een teken dat de wedstrijd absoluut nog niet gespeeld was. Enkele schoten daarna mistten de richting of kracht en daardoor werd Vorden ook niet heel gevaarlijk. Ook wij kregen de kans van afstand, maar ook dit leverde niets op. Daarnaast kwamen we nog tot enkele aanvallen alleen ontbrak de finesse in de eindfase waardoor het geen echte kans werd. Na ongeveer een uur spelen kwam Vorden dan ook opeens weer op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam op het hoofd van een vrijstaande aanvaller van Vorden, deze kon bij de eerste paal tussen een aantal Lemelervelders in vrij gemakkelijk de bal tegen de touwen koppen. Een flinke domper voor ons, maar een boost voor Vorden. Hierna kantelde de wedstrijd ook wat meer naar de kant van Vorden, dit was de ploeg die in de eindfase wat meer in de aanval zou zijn. We leken echter de druk van Vorden goed af te kunnen houden. Weer kwamen er wel enkele momenten waarin het doel van Rowell Evers onder vuur werd genomen, maar zonder echt hachelijke momenten. Ook wij kwamen er sporadisch nog uit, maar zoals al vaker in deze wedstrijd ontbrak de genialiteit in de aanval waardoor er schoten met het verkeerde been kwamen of aanvallen niet tot echte kansen omgezet konden worden. In de 86e minuut kwam er nog wel een goed schot op goal. Teun in de Wal werd in de diepte gestuurd, maar werd door de verdediging van Vorden wat ver van het goal gehouden. Zijn schot was echter goed, maar de keeper van Vorden kon deze bal pakken. In de tegenaanval werd de eerste inzet van Vorden nog weggewerkt. Deze bal kwam uiteindelijk net buiten onze 16 meter voor de voeten van een speler van Vorden die met een bekeken schuiver in de hoek alsnog de 3-2 op het scorebord zette. Daarna waren we niet meer bij machte om ons nog echt op te richten en gingen daardoor zonder punten weer terug naar Lemelerveld.

  Een cruciaal duel op voorhand, iets wat achteraf ook bleek. Door de overwinning en de uitslagen op de andere velden is Vorden ineens geklommen naar de 8e plaats op de ranglijst. Eentje die wij ook graag ingenomen hadden. Ondanks twee keer een voorsprong in de wedstrijd lukte het ons niet om deze vast te houden. Door de late tegentreffer zijn de druiven helemaal zuur, gezien de slotfase was een gelijkspel ook een goede uitslag geweest voor ons.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Koen Schrijver, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink (63. Jasper Westerman); Robin Morrenhof, Elwin van Lenthe (76. Jeroen Exel), Matthias Reimink; Noah Tuïnk (46. Teun in de Wal), Job Heerink, Stijn Kogelman.

  Nog 2 wedstrijden hebben we te gaan in deze competitie. Komend weekend, zondag 21 mei, spelen uit tegen Bon Boys. Om 14.00 uur wordt er in Haaksbergen afgetrapt, Bon Boys heeft nog een kleine kans op het kampioenschap.

  De laatste wedstrijd van deze competitie spelen we thuis, deze wordt gespeeld op 2e pinksterdag. Maandag 29 mei trappen we om 14.00 uur af tegen Witkampers. Deze ploeg staat, net als wij, momenteel in de gevarenzone met 25 punten.