• Lemelerveld verliest met minimaal verschil van Bon Boys

  1 feb 2023
 • Op zondag 29 januari stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Heidepark voor de wedstrijd tegen Bon Boys. Bon Boys stond voorafgaand aan de wedstrijd 2e, Lemelerveld stond 13e.

  Door blessures en een schorsing begon Lemelerveld in een iets andere opstelling dan de meeste wedstrijden voor de winterstop. Tevens werd er een lastige wedstrijd verwacht tegen een van de titelkandidaten. Vanaf de aftrap was het Bon Boys dat het heft in de wedstrijd in handen nam. Bon Boys was de ploeg die veel aan de bal was en probeerde voetballend door de verdediging van Lemelerveld te komen. Lemelerveld loerde op haar kans op foutjes in het spel van Bon Boys om vervolgens met een counter tot een kans te komen. Na een minuut of 20 spelen lukte dit ook bijna. Bon Boys probeerde met alle macht om tot kansen te komen, een fout in de opbouw leverde een omschakelingsmoment op. Teun in de Wal werd met een steekpass 1-op-1 gezet met de keeper van Bon Boys. Zijn laatste aanname was net wat te ver naar de achterlijn waardoor de hoek naar de goal lastig werd. Het schot kon nog getoucheerd worden door de keeper van Bon Boys en verdween zo voorlangs. Na 37 minuten was het toch Bon Boys wat op een voorsprong kwam. Een onoplettendheid in de Lemelerveldse verdediging werd goed uitgespeeld door Bon Boys. Een opgekomen speler van Bon Boys stond plots helemaal vrij in de 16 en schoot de bal onder de uitkomende Rowell Evers door; 0-1. Niet veel later, in de 39e minuut, kwamen wij in de aanval en kregen een strafschop na een tweetal overtredingen. De uitgelezen kans om direct weer op gelijke hoogte te komen. Deze kans was echter niet besteed aan Noah Tuïnk, zijn penalty werd gepakt door de keeper van Bon Boys. Een aantal minuten later floot de scheidsrechter voor de rust.

  Ook na de rust viel het zelfde spelbeeld te zien. Bon Boys was de ploeg die het spel bepaalde, ze hadden veel de bal en probeerden tot aanvallen te komen. In de tweede helft leken ze wat meer ‘safe’ te spelen aan de bal. Er waren minder fouten waardoor Lemelerveld en minder vaak uit kon komen. Aan de andere kant creerde Bon Boys ook niet heel veel uitgespeelde kansen. Met nog een minuut of 10 te spelen moest Lemelerveld wat doen om nog tot een resultaat te komen. Met het doorschuiven van een centrale verdediger werd geprobeerd om een slotoffensief te starten. Dit zorgde er echter ook voor dat er heel gehaast gevoetbald werd en de aanvallen kwamen niet gemakkelijk. Het slotoffensief wat gepoogd werd te bewerkstelligen werkte niet echt en Bon Boys kon vrij gemakkelijk stand houden. De wedstrijd eindigde daardoor in 0-1.

  Een wedstrijd waarvan we vooraf hadden verwacht dat het heel lastig zou worden. In de wedstrijd was Bon Boys de betere partij. Echter kwamen ze ook niet heel gemakkelijk tot grote kansen en namen daardoor ook geen afstand. De spaarzame kansen die wij kregen werden ook niet benut en daardoor ging de wedstrijd alsnog verloren. Wel was het een wedstrijd waarin het vertoonde spel tot tevredenheid stemde en waarmee we verder kunnen.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Stef Huisjes, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink; Robin Morrenhof, Jeroen Exel (65. Arjon van Lenthe), Gijs in de Wal; Stan Reimink (71. Jasper Westerman), Teun in de Wal, Noah Tuïnk (55.Stijn Kogelman).

  Komende zondag spelen we de volgende wedstrijd, dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Albergen voor de uitwedstrijd tegen De Tukkers.