• Lemelerveld thuis tegen DTC'07, Vrouwen 1 uit naar OSC

  9 mei 2024
 • Na twee vrije weekenden mogen nagenoeg alle teams komend weekend weer aan de bak in competitieverband!

  Richting het eind van de competitie staat er voor verschillende teams het nodige op het spel.
  De 2e selectie moet bv zondag bij ABS 2 winnen om op maandag 20 mei, 2e pinksterdag, tegen Vorden 2 op het Heidepark te strijden om het kampioenschap!!

  Aanstaande zondag 12 mei verwennen we moeders vóór de middag zodat we vanaf 14.00 uur onze 1e selectie kunnen aanmoedigen in het duel tegen DTC’07. Lemelerveld is de punten nog hard nodig om uit die zware nacompetitie te blijven.
  Trainer Emiel Maat was blij dat routiniers Joey Nijenkamp en Jeroen Exel, normaal spelend in de 2e selectie afgelopen zondag de afwezige basisspelers wilden vervangen. Door al lang geleden geplande vakanties, in het toen nog vrije weekend van 5 mei, ontbraken in Lattrop een viertal basisspelers. De 17 jarige Fin van de Berg, middenvelder uit de JO-19 maakte vorig seizoen als invaller al de nodige minuten in de hoofdmacht en speelde tegen DTC’07 moeiteloos mee.

  Met nog drie wedstrijden te spelen is duidelijk dat de nummers 11/t/m 14 gaan uitvechten wie rechtstreeks naar de 4e klasse degradeert en wie via de nacompetitie strijd om klasse behoud. Eilermark stopt na dit seizoen met spelen op zondag. Net zo spannend is de plaats om plek 10 die ook nacompetitie betekent. Een ploeg met 35 of 36 punten kan zelfs in de na competitie terecht komen!

  Zondag tegen DTC ’07 lijkt het op papier een wedstrijd waar de drie punten gepakt moeten worden. Het wedstrijdverslag van de wedstrijd van afgelopen zondag in Lattrop op deze website en in De Lemelervelder was nogal oranje gekleurd. Had DTC’07 de kansen wel benut was het voor Lemelerveld een lastige middag geweest. De beslissingen van de scheidsrechter zaten deze keer gelukkig ook eens mee. De 2-4 overwinning was overigens wel verdiend.

  De competitie heeft laten zien dat behalve kampioen MVV’29 alle ploegen nagenoeg gelijkwaardig zijn!
  Deze week, met de teruggekeerde vakantiegangers, zal trainer Emiel Maat alles op scherp moeten zetten om de drie punten in eigen huis te houden!

  Scheidsrechter is zondagmiddag de heer W Menkehorst uit Winterswijk. Aanvang 14.00 uur

  Pupillen van de week:
  Met dank aan de mannen van het JAC voor het organiseren:

  Sem Kelderman en Nick Ruiter zijn aanstaande zondagmiddag de pupillen van de week. Ze spelen samen in de JO 10-2. We wensen Sem, Nick en hun families een heel plezierige zondagmiddag!

  Lemelerveld Vr 1 naar OSC Vr 1 Nijmegen

  Nog twee duels te gaan en dan zijn de Vrouwen 1 van Lemelerveld weer terug in de derde klasse. Het was een leerzaam jaar maar al vaker hier gememoreerd dat spelen op tweede klasse niveau wel even anders is dan de toch wat luchtige derde klasse. De zwaardere belasting op trainingen en wedstrijden leverde ook nog eens een hele rits langdurige blessures op.

  De coördinatoren, trainers, leiders en leidsters van de vrouwenafdeling hebben de afgelopen weken al de nodige sessies gehad als voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste reacties zijn positief mede door de goede ontwikkeling van het zaterdag 0-20 team dat ook in de 3e fase van de competitie richting het kampioenschap gaat!

  Zondag nog een keer naar Nijmegen om te spelen tegen de nummer 10, de Oosterhoutse Sport Club. Op sportpark Nieuw Balveren, is de aftrap om 12.00 uur