• Lemelerveld speelt een teleurstellende wedstrijd tegen Achilles ’12

  19 okt 2021
 • Na twee uitwedstrijden op rij stond op zondag 17 oktober eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma voor VV Lemelerveld 1. De tegenstander was Achilles ’12 uit Hengelo. Achilles ’12 had nog niet verloren in de competitie en stond voorafgaand aan de wedstrijd op de tweede plaats. Er werd dan ook een sterke tegenstander verwacht.

  Vanaf het eerste fluitsignaal bleek echter dat Achilles ’12 niet zo nodig de bal hoefde te hebben en liet ons het spel maken. Het vele balbezit werd door slordigheden en onzorgvuldigheden niet omgezet in veel kansen. Slechts een paar kleine kansjes wisten we te creëren, maar dit zorgde niet voor doelpunten. Ook Achilles ’12 had in de beginfase niet veel kansen. In de 22e minuut was het echter Achilles dat vanuit de omschakeling er ineens snel uitkwam, een steekpass op de buitenspeler zette hem voor de goal en hij schoot de bal zonder twijfel in het doel, 0-1. Niet veel later dook Achilles ’12 weer op in ons 16-metergebied. Rik Ramaker raakte de aanvaller en de scheidsrechter besloot hiervoor een strafschop te geven, zo stond het na 25 minuten spelen 0-2. In het vervolg van de eerste helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Vlak voor rust kregen we nog een schietkans, Stijn Kogelman schoot goed op goal echter werd dit schot gepakt door de keeper van Achilles ’12.

  Na de rust kregen we al vrij snel een grote kans, Matthias Reimink kwam vanaf links het 16-metergebied in van Achilles en schoot de bal goed richting de verre hoek. Het was weer de uitstekend spelende keeper die de bal uit de goal hield. In het vervolg van de wedstrijd probeerden we nog wel door de defensie van Achilles heen te komen, echter stonden zij goed gepositioneerd en waren we vaak te slordig aan de bal waardoor er iedere keer nog een speler van Achilles tussen kon komen. Zij vonden dit vanzelfsprekend prima en zochten ook niet meer naar een grotere voorsprong. In de slotfase gingen we nog aanvallender voetballen met enkele wissels, maar dit zorgde niet voor het gewenste effect. De eindstand werd daarmee 0-2.

  Het was absoluut niet de wedstrijd waarop wij hadden gehoopt. Mede doordat wij zelf niet in onze beste doen waren, konden we het Achilles niet moeilijk genoeg maken. Door twee slechte momenten aan onze kant hielpen we ze ook nog eens in de wedstrijd en hiermee wisten ze de rest van de wedstrijd goed om te gaan. Een leerzame middag maar ook een om snel te vergeten.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rik Ramaker; Naud Schrijver, Ian Nijenkamp (75. Zeb Ophoff), Stan Reimink; Jeroen Exel, Robin Morrenhof, Bram van der Kolk (75. Noah Tuïnk), Matthias Reimink; Teun in de Wal (62. Jorik Smit), Job Heerink (46. Jordi Lugtenberg), Stijn Kogelman.

  Op zondag 24 oktober spelen we uit in Haaksbergen. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt bij de wedstrijd Bon Boys - VV Lemelerveld.