• Lemelerveld pakt de volle buit tegen Schalkhaar

18 okt 2022
  • Op zondag 16 oktober stond de uitwedstrijd tegen SV Schalkhaar op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark De Horsterhoek. Schalkhaar was niet goed begonnen aan de competitie, met 1 punt uit 3 wedstrijden stonden ze voorafgaand aan de wedstrijd op de laatste plaats. Lemelerveld stond iets hoger op de ranglijst met 2 punten uit 3 wedstrijden.

Het begin van de wedstrijd was voor SV Schalkhaar. In de eerste 20 minuten waren zij heer en meester, soms door fouten aan Lemelerveldse zijde maar ook zeker door goed voetbal van de kant van SV Schalkhaar. In de eerste twintig minuten waren er zeker een vijftal goede kansen te noteren voor SV Schalkhaar, maar Schalkhaar miste de ene na de andere opgelegde kans. Na een minuut of 22 gaan wij in de aanval. Stijn Kogelman krijgt de bal aan de zijkant aangespeeld en besluit het Deventer doel maar eens onder vuur te nemen. De keeper van Schalkhaar kan de inzet keren en werkt de bal naar de buitenkant, hier staat echter Noah Tuïnk goed opgesteld en hij schiet de bal hoog in de goal. Tegen de verhouding staan we ineens op 0-1! Na deze goal wordt de wedstrijd wat gelijkwaardiger, Schalkhaar lijkt enigszins van slag en komt minder eenvoudig aan het aanvallen. Enkele kansen krijgen ze nog wel, maar Rowell Evers houdt zijn goal schoon. Ook wij proberen aan aanvallen toe te komen. In de 35e minuut is het Stijn Kogelman die de verdediging van Schalkhaar stoort in de opbouw. Hiermee verovert hij de bal en staat hij ineens oog-in-oog met de doelman van Schalkhaar. Stijn faalt niet en schiet de 0-2 binnen. Ook na deze goal heeft Schalkhaar de tijd nodig om te bekomen van wederom een tegentreffer. Wij konden voor de rust echter niet meer doordrukken naar een grotere voorsprong, maar gingen zeer tevreden de kleedkamer in met een 0-2 stand.

Aan het begin van de tweede helft leek de wedstrijd helemaal gekanteld. Waar Schalkhaar vurig startte aan het begin van de wedstrijd was het Lemelerveld die uit de startblokken schoot in de tweede helft. Kansen voor Job Heerink en Matthias Reimink op een grotere voorsprong werden echter niet benut en de angst voor een tegentreffer aan Lemelerveldse zijde kwam er dan ook. Schalkhaar probeerde uit alle macht terug te komen in de wedstrijd, maar had moeite om onze aanvallen bij vlagen tegen te houden. In de 62e minuut volgde er een fantastische aanval. Via Stijn Kogelman ging de bal naar Job Heerink. Job draaide zich op de rand van de 16 goed vrij en gaf een perfecte dieptepass op de doorgelopen Matthias Reimink. Matthias schoot de bal koelbloedig in de verre hoek en zette zo de 0-3 op het scorebord. Hierna werd het spel makkelijker voor Lemelerveld, het verzet van Schalkhaar was gebroken. In de 71e minuut werd de voorsprong nog groter. Weer was het Job Heerink die betrokken was bij de goal. Hij werd met een goede dieptepass op de vijandige goal afgestuurd. Hij hield goed het overzicht en speelde de meegekomen Naud Schrijver aan, Naud zag dat Stan Reimink er beter voorstond en gaf de bal breed op Stan die zo de 0-4 in de hoek kon schuiven. Hierna werden de nodige spelers gewisseld, maar bleven we kansen krijgen. Zo was er nog een goede kans voor Roel Posthoorn, maar hij mistte op een haar na de bal. Ook was Noah Tuïnk dichtbij zijn tweede van de middag, zijn schot belandde echter op de lat. Ook Schalkhaar probeerde in de slotfase de eer nog te redden, Rowell Evers stond echter deze middag geen goal toe hield de ‘0’ met een aantal goede reddingen. Zo kwam de wedstrijd tot een einde met een 0-4 eindstand.

Zoals gezegd begon Schalkhaar erg goed aan de wedstrijd. Ze verzuimden zichzelf echter te belonen en hielden ons zodoende in de eerste twintig minuten in de wedstrijden. Hier hebben we in het vervolg van de wedstrijd ook goed gebruik van gemaakt en uiteindelijk zelfs een dikke, maar wel zeer verdiende overwinning. Hieraan houden we een zeer goed gevoel over en ook voor de stand in de ranglijst doen we hiermee goede zaken.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Jeroen Exel, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp (79. Koen Schrijver), Wout Butink (79. Jaron Hulsink); Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink; Noah Tuïnk, Job Heerink (74. Roel Posthoorn), Stijn Kogelman (71. Kyro Holsappel).

Komende zondag spelen we voor de volgende ronde in de beker. Om 10.30 uur wordt er dan al afgetrapt tegen Heino 2 op sportpark De Kampen in Heino.

Op zondag 30 oktober spelen we de volgende competitiewedstrijd. Dan staat de thuiswedstrijd tegen BWO op het programma en wordt er om 14.00 uur afgetrapt op ons eigen sportpark Heidepark.