• Lemelerveld naar de nacompetitie door overwinning op Witkampers

  31 mei 2023
 • Op maandag 29 mei 2023, tweede pinksterdag, stond de laatste competitieronde van het seizoen 2022/2023 op het programma. In Lemelerveld trad de thuisploeg aan tegen Witkampers uit Laren. Een rechtstreeks duel om een plek in de nacompetitie. Witkampers stond voorafgaand aan de wedstrijd 13e met 25 punten, Lemelerveld had eveneens 25 punten maar stond met een beter doelsaldo 11e.

  Voor beide ploegen gold dat er gewonnen moest worden om de kans op nacompetitie levend te houden. Beide ploegen gingen dan ook voor de winst en dit was goed te zien in de wedstrijd. In het eerste kwartier golfde het spel over en weer. Na een kwartier spelen stond er nog 0-0 op het scorebord. Dit had echter net zo goed 3-3 kunnen zijn. Door goed keeperswerk en door wat pech in de afronding werd er niet gescoord. Daarna kwam de wedstrijd wat meer tot rust en volgden er niet zoveel kansen meer. In het volgende kwartier was het Lemelerveld wat meer de grip op de wedstrijd leek te krijgen. In deze fase kwam de ploeg van trainer Ruben Kloosterman niet in de problemen, maar creëerde het zelf ook niet veel. Wel was het veel aan de bal, maar zonder echte dreiging dus. Na ruim een halfuur spelen vond Witkampers dit toch geen prettige situatie en probeerde het spel op haar beurt weer naar de Larense ploeg te trekken. Dit zorgde rond de 40e minuut tot de grootste kans op dat moment in de wedstrijd. Een pass door het centrum zorgde ervoor dat de spits van Witkampers plots oog in oog kwam te staan met Rowell Evers. Rowell bleef echter goed kijken en doordat hij lang op de been bleef kon hij de inzet van de spits pareren en zo verwerken tot een hoekschop. Uit deze hoekschop kwam geen gevaar. We leken daarna af te stevenen op een eerste helft zonder doelpunten, dit bleek echter niet het geval. Bij een verdedigende actie kwam de bal voor de voeten van Koen Schrijver. Hij besloot de bal weg te schieten en deze viel zo in de loop voor de voeten van Job Heerink en achter de verdediging van Witkampers. Nadat Job de bal goed afschermde voor de verdedigers van Witkampers kon hij nog eens de goal onder vuur nemen, zijn schot verdween achter de keeper en in het netje; 1-0! Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust en gingen we enigszins verrassend aan de thee met een 1-0 voorsprong.

  In de tweede helft was het aan Witkampers om hun droom op lijfsbehoud nog in leven te brengen en konden wij wat meer afwachten. Dit deden we niet en probeerden het spel van Witkampers in een vroeg stadium te verstoren. Dit lukte ook toen we druk zetten op de keeper van Witkampers in de 51e minuut. De wilde uittrap van de keeper kon door ons worden onderschept. Vervolgens waren het Stijn Kogelman en Matthias Reimink die wel raad wisten met deze uitgelezen kans. De bal kwam uiteindelijk bij Matthias Reimink die van binnen de 16 de bal langs de keeper schoot; 2-0. Ook de 3-0 zou niet veel later op naam van Matthias Reimink komen. Balverlies bij een aanval van ons leek de aanval te doen strandden. Echter was het Matthias die de bal heroverde en doorliep de 16 meter van Witkampers binnen. Hier moest hij nog een aantal Witkampers uitspelen en nadat dat gelukt was kon hij de bal bij de eerste paal achter de Larense keeper schieten; 3-0! De wedstrijd leek daarmee gespeeld, maar toch kwam er nog een offensief van Witkampers. In de 68e minuut leidde dit ook tot de 3-1. Een aanval door de midden zette een speler van Witkampers ineens vogelvrij op onze 16 meter. Hij bedacht zich geen moment en haalde hard en doelgericht uit. Dit keer was Rowell Evers kansloos op de inzet, het schot verdween hard en hoog in de goal. Hierdoor kreeg Witkampers weer wat meer geloof in een goede afloop en de minuten die volgden moesten we even zien door te komen. Een aantal goede mogelijkheden voor Witkampers volgden, maar zonder een succesvolle afronding. Daarna ging de storm steeds meer liggen en voetbalden we de wedstrijd goed uit. De scheidsrechter floot na ruim 90 minuten spelen af met een 3-1 stand op het scorebord.

  Een overwinning die we nodig hadden. Door deze overwinning waren we, ongeacht de uitslagen op de andere velden, verzekerd van de nacompetitie. Doordat al onze directe concurrenten ook wonnen eindigen we uiteindelijk de competitie op de 11e plek. Zoals gezegd is dit wel de positie die recht geeft op nacompetitie, hiermee was het doel van deze wedstrijd behaald.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Stef Huisjes, Naud Schrijver, Koen Schrijver, Jaron Hulsink (78. Jasper Gerritzen); Robin Morrenhof, Stan Reimink (78. Jeroen Exel), Matthias Reimink (90. Roel Posthoorn); Stijn Kogelman, Job Heerink (83. Noah Tuïnk), Teun in de Wal (83. Kyro Holsappel).

  Komend weekend spelen we de eerste (van mogelijk 3) wedstrijd van de nacompetitie. Nadat de andere uitslagen bekend werden en de KNVB alles goed had doorgerekend bleek Wijhe ’92 onverwacht een periode over te nemen in de 3e klasse D. Aanstaande zondag, 4 juni, spelen we uit bij streekgenoot Wijhe ’92, de aftrap van deze wedstrijd is om 14.00 uur.

  Vorig seizoen kwamen Lemelerveld en Wijhe ’92 nog tegen elkaar uit in de competitie. In Lemelerveld won Lemelerveld enigszins geflatteerd met 4-0. In Wijhe won Wijhe ’92 met 1-0. De ploegen zaten toen dicht bij elkaar in beide wedstrijden.