• Lemelerveld in de slotfase ten onder tegen SV Schalkhaar

  14 mrt 2023
 • Op zondag 12 maart stond de thuiswedstrijd tegen SV Schalkhaar op het programma. Om 14.00 uur werd er op Sportpark Heidepark afgetrapt. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Schalkhaar 13e en Lemelerveld 10e. Tussen beide ploegen zat ook slechts 1 punt verschil.

  In het begin van de wedstrijd was het aftasten, beide ploegen speelden behouden. Het was wel VV Lemelerveld dat scherp begon aan de wedstrijd en Schalkhaar fanatiek afjaagde als zij in balbezit waren, hierdoor kwam Schalkhaar maar lastig aan het voetballen. Ook voor Lemelerveld leidde dit niet direct tot grote kansen. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Schalkhaar steeds iets meer grip op de wedstrijd. Het was echter lang duren voordat er kansen te noteren vielen. Met nog een minuut of 10 te spelen in de eerste helft was Schalkhaar als eerste echt gevaarlijk. Een aanval van Schalkhaar leidde tot een schietkans voor de nummer 10 van Schalkhaar, hij kwam echter niet goed uit voor het schot en miste deze kans dan ook. Even later was er een voorzet van Schalkhaar en de betrekkelijk vrije kopbal ging maar net langs de goal van Rowell Evers, maar hij hoefde wederom niet in actie te komen. Even later kwamen wij bijna op een 1-0 voorsprong. Matthias Reimink kreeg de bal buiten de 16 en besloot maar eens te schieten, zijn poging eindigde helaas bovenop de lat. Niet veel later besloot de scheidsrechter te fluiten voor de rust, met 0-0 zochten beide ploegen de kleedkamer op.

  In de tweede helft vervolgde het spelbeeld zich wat in de eerste helft ook zichtbaar was. Beide ploegen wilden wel graag winnen, maar het was lastig om tot echte kansen te komen. SV Schalkhaar werd wel iets sterker naarmate de wedstrijd vorderde, waar Lemelerveld in de eerste helft nog wat kansjes en schoten van afstand kregen was dit in de tweede helft maar zeldzaam. Na een aantal wissels in de tweede helft werd het almaar lastiger om tot echt goede aanvallen te komen, maar aan de andere kant was Schalkhaar ook niet heel dreigend. Een enkel schot op goal was de dreiging die Schalkhaar kon verrichten. In de 81e minuut kreeg Schalkhaar hun eerste echt goede kans van de tweede helft. Een voorzet uit een corner werd niet goed ingeschat door de Lemelervelders. De bal viel achter de verdediging en zo in de voeten van de spits van Schalkhaar. Oog-in-oog met Rowell Evers miste de spits van Schalkhaar niet en zette zo de 0-1 op het scorebord. Hierna probeerde Lemelerveld nog een resultaat af te dwingen door een verdediger door te schuiven naar de voorhoede maar dit zorgde niet voor het gewenste resultaat. Na ruim 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Deze belangrijke wedstrijd ging hierdoor met 0-1 naar Schalkhaar.

  Helaas ging de wedstrijd tegen Schalkhaar, net als vorig seizoen, in de slotfase verloren. En kwam op deze manier onze reeks van 3 gewonnen wedstrijden ten einde. Door deze nederlaag gaat Schalkhaar over Lemelerveld heen op de ranglijst. Het is wel zo dat er nog niets verloren is, maar een overwinning had meer ruimte geboden in het vervolg van de competitie.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Jeroen Exel (67. Fin van den Berg), Naud Schrijver, Joey Nijenkamp, Stef Huisjes (66. Jaron Hulsink); Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink; Noah Tuïnk (81. Roel Posthoorn), Job Heerink, Stijn Kogelman.

  Komende zondag spelen we weer een uitwedstrijd. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt in Hengelo voor de wedstrijd tegen BWO. BWO staat, zeer verrassend, op een gedeelde eerste plaats met Bon Boys. Bon Boys staat wel ver voor op doelsaldo, maar BWO doet volop mee in de strijd om de titel.