• Het venijn zit hem in de staart bij Vogido - Lemelerveld

5 okt 2021
  • Nadat we de eerste wedstrijd thuis verloren van SV Grol met 0-1 mocht het eerste elftal van Lemelerveld afgelopen zondag op bezoek bij Vogido. Deze ploeg was de competitie ook begonnen met een nederlaag, zij verloren namelijk de eerste wedstrijd met 8-1 van Schalkhaar. Voor beide teams was het zo vroeg in het seizoen dan ook al een belangrijke wedstrijd. De druilerige zondag zorgde ervoor dat er maar mondjesmaat wat publiek was afgekomen op de wedstrijd.

Dat het voor ons een belangrijke wedstrijd was, was niet direct vanaf het begin te zien. Het was namelijk Vogido die gretig van start ging. Nadat ze de eerste goede kans nog hadden gemist was het vervolgens de tweede kans die er voor hun wel in ging. Zo stonden we binnen drie minuten al op een 1-0 achterstand. En of dit nog niet erg genoeg was scoorde Vogido uit hun volgende aanval, een minuut later, ook al de 2-0. Een dieptepass werd eenvoudig door hun aanvaller meegenomen en goed afgerond. Ons stond dus een behoorlijke opgave te wachten door van een 2-0 achterstand terug te moeten komen. In de loop van de eerste helft werd het spelbeeld steeds gelijkwaardiger en richting het eind van de eerste helft leverde dit ook zowaar wat gevaar op voor het doel van Vogido. Uiteindelijk deden we net voor de rust nog wat terug; een crosspass van Stijn Kogelman werd in de 43e minuut goed aangenomen door Matthias Reimink die hiermee meteen zijn tegenstander voorbij was en zo een vrije doortocht naar het doel had, 2-1.

Na de rust gingen we een stuk beter van start. Stan Reimink en Teun in de Wal waren inmiddels in de ploeg gekomen en trainer Kelvin Bonhof had daarmee ook een aanpassing gedaan aan het spelsysteem. Dit leek direct goed te werken. Dit keer was het Matthias Reimink die Stijn Kogelman aanspeelde, Stijn passeerde vervolgens zijn directe tegenstander en schoot de bal strak onderin de hoek. Zo hadden we na 49 minuten de schade weer hersteld, 2-2. Dit goede begin trokken we vervolgens door, in de 52e minuut werd Job Heerink de hoek ingestuurd, met een goede voorzet wist hij Teun in de Wal te bereiken voor het doel. Voor Teun was het eenvoudig om de bal binnen te schieten, 2-3. Daarna kregen we nog een aantal goede kansen op de 2-4, echter gingen deze er niet in. Voor Vogido betekende dit dat er nog wat mogelijk was voor hun, zij gingen dan ook vol voor de 3-3 en in de slotfase was het voor ons zaak om de overwinning over de streep te trekken. Dit leek ons ook te lukken tot dat Vogido de bal in de 93e minuut nog eens onze 16 meter in bracht, zonder dat de bal getoucheerd werd viel hij pardoes in de verre hoek, 3-3.

Achteraf gezien erg zonde om de wedstrijd op het einde nog te verliezen, echter hadden we na 4 minuten spelen wel genoegen genomen met een 3-3 eindstand.

Opstelling Lemelerveld;

Rik Ramaker; Naud Schrijver, Joey Nijenkamp, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink (45. Stan Reimink); Robin Morrenhof, Bram van der Kolk (45. Teun in de Wal, 64. Wesley Vlierman), Jeroen Exel (71. Noah Tuïnk); Stijn Kogelman, Job Heerink, Matthias Reimink.

Komende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt in Hengelo voor de wedstrijd tegen BWO.