•  

  De sfeer in het vierde is dit seizoen geweldig! Er worden doelpunten gescoord, soms de nul gehouden, wedstrijden gewonnen en het belangrijkste; we staan ver boven het vijfde. Helaas hebben jullie vorige week kunnen lezen dat het vierde van de koploper heeft verloren en dat Butink hierdoor lichtelijk chagrijnig was. Gelukkig weet coach Sibelt dan altijd precies hoe hij zijn spelers uit dit dalletje moet halen: een teamfeest!

  De locatie was wederom bij onze trotse hoofdsponsor TVAtec. Ja Valk is zo trots dat hij het ingelijste shirt van vorig jaar pas een jaar later heeft opgehangen. Langzaam druppelde iedereen redelijk op tijd binnen, maar zelfs 16:00 op zaterdagmiddag is voor onze Len nog te vroeg. Nadat de Duiventeller zijn grote behoefte had gedaan konden we vertrekken richting Lemele. Met de fiets? Met de Taxi? Nee, nee het vierde kiest liever voor comfort en luxe en dus mochten wij met de Blauwe Arie. Heerlijk met een Grolsch Beugel en een peukie in de bek liet Opa Jos (hierover later meer) zich transporteren naar Lemele. Luuk en co, nogmaals ontzettend bedankt voor deze ervaring!

  Competitief als het vierde is werd er in Lemele gestreden om de overwinning. De organisatie heeft zijn best gedaan om de teams zo eerlijk mogelijk te verdelen. Helaas kwamen er toch een aantal klachten uit de teams waar de Keeper of Butink deel van uit maakte. Nou goed, na nog een paar laatste vunzige grappen over vingers in gaten van de Duiventeller zat het bowlen er weer op. Tijd voor de prijzen: heerlijke biertjes met bijbehorende shotjes. Wouter (de scriptieman) vond natuurlijk dat er weer te veel in het glaasje zat, maar hij heeft hem keurig leeg gedronken. Applaus! Was het de heenweg nog een beetje rustig in de Blauwe Arie, de terugweg stuiterde hij over de wegen richting TVAtec.

  We stappen uit de Blauwe Arie en ruiken de overheerlijke lucht van een BBQ. Daar staat Kjeld hoor, heerlijk te kokkerellen. Super dat je de BBQ alvast hebt aangestoken. Iedereen een lekker stukje vlees (Veggie was toch op de Wadden), droog stokbrood zonder smeersel en een pilsje, wat wil een man nog meer. Nee organisatie zonder gekheid, bedankt voor het organiseren: SUPER! Helaas is de één net iets eerder dronken dan de ander, dus toverde Neus nog een houdini uit de hoge hoed. Langzaam was het voor de rest ook tijd om naar huis te gaan. De meesten zijn braaf naar huis gegaan, anderen zijn nog bij het Hoekje naar binnen gegaan. De casanova’s Keeper en Stan hebben nog een poging gedaan bij de dames. Uitslag: Keeper gescoord, Stan net niet (beginnersfoutje).

  Benji is door coach Kjeld nog afgezet op het kroonplein, want hij was zijn fiets kwijt? Gelukkig lag de fiets slechts 50 meter van TVAtec vandaan, maar twee dagen later lag er op deze plek een hoedenplank mét speakers? Zou deze van Benji zijn? Woensdag voor de training wist hij zelf nog niet dat hij deze kwijt was. Na de training heeft Benji ook zijn hoedenplank weer keurig opgehaald!

  Zondagochtend, the day after. De eerste klachten over hoofdpijn komen voorbij in de groepsapp, maar iedereen zet zich hier overheen en vertrekt richting de voetbal. In het Zwembadlaantje was het zo hobbelig dat het voor ondergetekende iets te veel werd. Snel de fiets aan de kant, tas van de rug en leg daar maar neer. Excuus. Coach nogmaals bedankt dat je zo goed met je spelers meeleeft, SUPER! Er werd ook nog gevoetbald op veld 2 en wat kregen wij veel kansen. Gelukkig hebben wij er twee gescoord en Schalkhaar één. Eigenlijk hebben wij er drie gescoord, toch Rory? Jos mocht in de basis beginnen en na een aantal flitsende acties moest hij zich helaas laten wisselen. Als een opa kwam hij naar de kant en greep naar zijn rug. Jos een spoedig herstel! Daarnaast heeft Glenn zijn eerste minuutjes weer gemaakt en had ik al gezegd dat we veel kansen hebben gehad? Allemaal tactiek. Eindstand 2-1 voor het vierde en weer drie punten.

  Om het Super Weekend van het vierde nog completer te maken werd er ook nog gewonnen met de TOTO en had het vijfde in de laatste minuut verloren. Wat een pech hebben zij toch ook dit seizoen.
  Rest ons alleen nog de vraag wie er eerder uit de competitie stapt: Turkse Kracht of Lemelerveld 5?

  Tot volgende week!

   

  roy houptmyer