•

Voetbalvereniging Lemelerveld wordt hard geraakt door de coronacrisis. Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus zijn er geen kantine-inkomsten, terwijl de vaste lasten grotendeels doorlopen. Daarnaast is er de laatste jaren een nieuwe materiaalruimte gebouwd en investeerde de vereniging in renovatie van de kleedkamers. Dit heeft veel geld gekost, waardoor de crisis financieel gezien op een desastreus moment komt voor v.v. Lemelerveld.

De voetbalvereniging gooit de handdoek echter niet in de ring. De afgelopen periode hebben veel vrijwilligers in brainstormsessies bijgedragen aan ideeën om te voorkomen dat het slot straks op het hek moet. In de verschillende overleggen wordt goed gekeken naar mogelijke bezuinigingen en manieren om extra inkomsten te genereren.

“De voetbalvereniging heeft een belangrijke rol binnen de Lemelerveldse gemeenschap. We proberen te voorkomen dat Lemelerveld haar grootste plek voor verbinding met elkaar straks moet missen”, zegt voorzitter Mark Brok. “De gedachte aan lege velden, geen kinderen meer die staan te popelen om te voetballen of het plezier dat we dan moeten missen, is bijzonder pijnlijk. En wat te denken van de vrienden die worden gemaakt en de energie die voetballen en ontmoeten ons oplevert om dagelijks de dingen te kunnen doen die moeten? Dit alles is té belangrijk om verloren te laten gaan en daarom komen we in actie. Als we nu niets doen, kan het hek in februari op slot en dat willen we te allen tijde voorkomen.”

Op korte termijn worden meerdere acties aangekondigd om de vereniging in leven te houden. Om de benodigde extra inkomsten te generen, wordt onder meer een crowdfundingsactie op poten gezet en is er een ludieke, digitale bingo op 3e kerstdag. Daarnaast zit er nog het een en ander in de pijplijn. Verdere informatie hierover vindt u op de nieuw ingerichte pagina welke is te vinden via de link onder de afbeelding.