• Harde afstraffing tegen Achilles ’12 voor VV Lemelerveld

  3 mei 2022
 • Op zondag 1 mei stond de wedstrijd tussen Achilles ’12 en VV Lemelerveld op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op ’t Wilbert in Hengelo. In de eerste wedstrijd had Achilles ’12 in Lemelerveld gewonnen met 2-0. Achilles ’12 stond voorafgaand aan de wedstrijd 4e en VV Lemelerveld 11e.

  Al vanaf het begin werd het duidelijk dat ons een lastige middag te wachten stond. Achilles ’12 was vaardig aan de bal wat er toe leidde dat we maar lastig druk konden zetten op de tegenstander aangezien we vaak net te laat waren, de bal ging iets te snel rond. Al in de vierde minuut zorgde dit voor een achterstand. Van achteruit speelde Achilles ’12 de bal via een aantal schijven naar voren, uiteindelijk was het de spits van Achilles ’12 die met een lob Rik Ramaker kansloos liet en de 1-0 op het scorebord bracht. Niet veel later, in de 13e minuut, was de 2-0 al daar; wederom was het de spits van Achilles ’12 die aan het eind van de aanval stond. Wederom was het een mooie en snelle aanval die wij niet konden tegenhouden. Daarna leek er wat meer gif in de ploeg te komen aan onze zijde, er werd wat feller afgejaagd en er werden wat meer duels aangegaan. Dit zorgde ervoor dat Achilles ’12 wat moeilijker aan aanvallen kwam. In de 19e minuut zorgde dit voor de aansluitingstreffer. Een ingooi kwam, via een aantal passes, terecht bij de vrijstaande Stijn Kogelman die de keeper passeerde; 2-1. Dit zorgde weer voor wat vertrouwen, we konden er echter niet heel lang van genieten. In de 24e minuut was het namelijk Achilles ’12 wat de aanval zocht. Een voorzet van de rechter buitenspeler van Achilles ’12 kwam ongelukkig op het been van Jasper Gerritzen waarna de bal pardoes in de korte hoek de goal in rolde; 3-1. Vanaf dat moment konden we eigenlijk weer op nieuw beginnen, we probeerden het wel weer op te pakken en creëerden ook nog enkele mogelijkheden. Het lukte ons echter niet om nog voor de rust dichter bij Achilles ’12 te komen wat betreft de score. De ruststand was 3-1.

  Met een wissel in de rust werd nog geprobeerd om wat meer grip en aanvallend vermogen te creëren. In het begin van de tweede helft zorgde dit meteen voor een enorme kans. Een afgeslagen voorzet viel pardoes voor de vrijstaande Job Heerink, hij raakte de bal niet goed genoeg om de keeper te verschalken. Niet veel later, in de 55e minuut, kwam Achilles ’12 tot de eerste aanval in de tweede helft. Dit werd eerst nog verwerkt tot hoekschop, het schot wat hier uiteindelijk uit kwam, kwam bij de vrijstaande spits van Achilles ’12 die zo eenvoudig zijn derde goal van de middag kon aantekenen; 4-1. Hierna was het verzet van onze kant wel gebroken, maar we moesten nog ruim een half uur spelen. Achilles ’12 deed er echter niet alles meer aan om ons met een monsterscore terug naar Lemelerveld te sturen. In het restant van de tweede helft scoorde de buitenspeler van Achilles ’12 nog twee keer. Zowel in de 73e als in de 75e minuut wist hij het net vrij eenvoudig te vinden na fouten aan onze zijde. Ondanks dat deze twee goals al kort op elkaar zaten kreeg diezelfde speler tussen de twee goals nog een uitgelezen kans, 1 op 1 met keeper Rik Ramaker schoof hij deze kans echter naast. Na zijn twee goals stond er al wel 6-1 op het bord. Hierna nam ook Achilles ’12, mede door wat wisselingen, wat gas terug en kreeg het nog een paar kansjes, hieruit scoorden ze gelukkig niet meer. Op het laatste fluitsignaal was het nog Job Heerink die de scoorde iets draaglijker maakte voor ons met de 6-2. Dit was tevens de eindscore.

  Een wedstrijd om snel te vergeten voor de meesten. Voor Stijn Kogelman was het wel een mooie middag, zijn goal wat namelijk niet zomaar een goal. Het was zijn 88e officiële goal in het eerste elftal van Lemelerveld. Hiermee is hij topscorer van de vereniging sinds de officiële telling vanaf het seizoen 1972/1973.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rik Ramaker; Jeroen Exel (67. Zeb Ophoff), Naud Schrijver, Jasper Gerritzen, Jaron Hulsink (46. Bram Smit); Stan Reimink, Robin Morrenhof, Matthias Reimink; Teun in de Wal (67. Noah Tuïnk), Job Heerink, Stijn Kogelman.

  Komende zondag, 8 mei, spelen we thuis tegen hekkensluiter Vogido. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt voor deze zeer belangrijke wedstrijd.