• Gehavend Lemelerveld gaat thuis ten onder tegen ATC ‘65

11 okt 2022
  • Op zondag 9 oktober stond de thuiswedstrijd tegen ATC ’65 op het programaa. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark Heidepark. ATC ’65 had in de eerste twee speelronden een keer gewonnen en een keer verloren en stond zodoende net iets hoger op de ranglijst dan Lemelerveld. Zij stonden immers na twee speelronden op twee punten door twee gelijke spelen.

Het was voor Ruben Kloosterman puzzelen om tot een basis opstelling te komen. In de week voorafgaand aan de wedstrijd hadden vele spelers griepklachten, ook waren er een aantal blessure gevallen waardoor het elftal flink veranderd was bij aanvang van de wedstrijd. In de eerste helft was het dan ook zoeken voor VV Lemelerveld. ATC ’65 daarentegen kwam goed voor de dag. Wat we van het vorige seizoen ook wisten is dat ATC ’65 een jonge goed voetballende ploeg is. Dit was deze middag ook terug te zien in de wedstrijd. Wij hadden het lastig aan de bal, vooral om tot echte kansen te komen was een hele uitdaging. Daarnaast was het ATC ’65 wat ons vroeg probeerde vast te zetten en ons zo min mogelijk aan het voetballen wilde laten komen. Dit leidde ook tot de eerste goal. Door druk te zetten leverden wij de bal in bij ATC ’65, een snelle dieptepass hieruit zorgde voor een voorzet vanaf de achterlijn. Het was hierna een koud kunstje voor de aanvaller van ATC ’65 om de 0-1 tegen de touwen te schieten. Het veroveren van de bal ging vooraf door een vermeende overtreding, de scheidsrechter kon dit echter niet goed beoordelen en liet doorspelen. Niet veel later, in de 20e minuut, was het wederom ATC ’65 wat de aanval zocht. De spits kon, tussen een aantal Lemelervelders, vrij eenvoudig ingespeeld worden. Hij draaide zich vervolgens goed vrij en schoot de bal in de verre hoek, 0-2. Dit was voor ons een behoorlijke tik en we hadden tijd nodig om hiervan te bekomen. Voor ATC ’65 was de voorsprong prettig en konden daarna rustig door voetballen. ATC ’65 kreeg het echter in het vervolg van de eerste helft ook niet meer echt voor elkaar tot goede kansen te komen. Ook aan onze zijde was het lastig om tot kansen te komen, zonder echte noemenswaardigheden werd de rust bereikt met een 0-2 tussenstand.

Na de rust kwamen waren we wat krachtiger voorin. Door een wisseling in het team kwamen we wat meer aan het voetballen en ook werd de bal voorin wat beter vastgehouden. In de eerste twintig minuten van de tweede helft kregen we ook een aantal goede kansen. Het was zelfs Noah Tuïnk die een voorzet van Teun in de Wal behendig binnen schoot, de assistent scheidsrechter had echter buitenspel gezien en de goal werd afgekeurd. In deze eerste twintig minuten hadden we een goal verdiend en hadden we terug kunnen komen in de wedstrijd. Een geldige goal bleef echter uit en ATC ’65 liet dit daarna ook niet meer maar zo over zijn kant gaan. Na deze twintig sterke minuten kwam de wedstrijd weer wat meer in evenwicht. In het vervolg van de wedstrijd was het ATC ’65 wat de beste kansen kreeg. Rowell Evers stond een aantal keer goed opgesteld en hield de schade beperkt. De wedstrijd eindigde in een 0-2 eindstand.

Over het algemeen gezien was ATC ’65 de betere ploeg vanmiddag zonder echt te kunnen overtuigen. In de eerste twintig minuten na de rust hadden we onszelf moeten belonen met een doelpunt, dan was de wedstrijd wellicht nog meer gaan leven en hadden we er zelf geloof in gekregen. Maar uiteindelijk was het een terechte nederlaag, ook gezien de kansen die ATC ’65 in het vervolg van de tweede helft nog heeft gehad.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Koen Schrijver (46. Ian Nijenkamp), Naud Schrijver, Jeroen Exel, Jaron Hulsink; Robin Morrenhof, Stan Reimink, Matthias Reimink; Teun in de Wal (72. Bram Smit), Noah Tuïnk (65. Roel Posthoorn), Kyro Holsappel (54. Job Heerink).

Komende zondag spelen we de uitwedstrijd tegen Schalkhaar. Om 14.00 uur wordt er dan afgetrapt op Sportpark De Horsterhoek.