• Geen deelname regio cup en vooruitblik teamindeling SE21-22

29 mei 2021
  • Beste leden,

Gisteravond tijdens de persconferentie werden er verdere versoepelingen aangekondigd per 5 juni mede ten aanzien van sport. Zo is het vanaf volgend weekend voor de jeugd (tot en met 17 jaar) weer mogelijk om wedstrijden te spelen in competitie verband, en dat is natuurlijk fantastisch. De KNVB anticipeert hierop met de regio cup. Deze mini competitie kent inmiddels nog vier speelweekenden, tot en met 26 juni.
    De afgelopen dagen is er veel contact geweest tussen coördinatoren, bestuurders, trainers en begeleiders. Met de goede ontwikkeling van de cijfers wees alles erop dat de regio cup er zou komen. Echter hebben we gisteren met elkaar besloten om niet deel te nemen met onze vereniging. Redenen hiervoor zijn divers.

Normaliter starten we in juni met nieuwe teams ter voorbereiding op het komende seizoen. Uit gesprekken is gebleken dat starten met nieuwe teams nog steeds de wens is ondanks de recente ontwikkelingen. De regio cup en nieuwe teams met elkaar combineren is in theorie denkbaar maar naar onze mening praktisch niet te organiseren. We beschikken vanaf 7 juni enkel nog over het kunstgrasveld aangezien de andere velden onderhoud krijgen. Trainingsmomenten zullen hierdoor minimaal zijn. Bij het spelen van uitwedstrijden hoort vervoer en we weten dat binnen onze club daar verschillende meningen over zijn ten aanzien van de veiligheid in combinatie met het virus. Al met al hebben we hierdoor besloten om niet deel te nemen. Net als andere verenigingen in de regio overigens.
    Niet deelnemen aan de regio cup wil niet zeggen dat we geen gebruik kunnen maken van de versoepeling. Wedstrijden spelen tegen andere clubs mag en daar hebben we lang op gewacht. Met elkaar gaan we ons sterk maken om dat zo goed mogelijk te organiseren. Door niet deel te nemen hebben we hier zelf meer grip op.

Met dit besluit kunnen we het proces van de teamindeling verder voortzetten. We hanteren de volgende planning:
    - Zondagavond 6 juni publicatie
    - Donderdagavond 10 juni tussen 19.00 uur en 21.00 uur mogelijkheid tot feedback gesprekken
    - Tot en met 13 juni trainingen met de huidige teams
    - Vanaf 14 juni mogelijkheid tot trainen met nieuwe teams

Jaarlijks is het vormgeven van de teamindeling een uitdaging. Net als afgelopen seizoen maakt de pandemie het ons niet makkelijker. We kunnen ons goed voorstellen dat er vragen zijn over het proces en/of het resultaat welke online zal staan op zondagavond 6 juni. Contact kan gelegd worden via

technischecommissie@vvlemelerveld.nl
    Sportieve groet,