• Eenvoudige zege voor Lemelerveld op Eilermark

15 nov 2022
  • Op zondag 13 november stond de thuiswedstrijd tegen GVV Eilermark op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt op Sportpark Heidepark. GVV Eilermark was redelijk goed begonnen aan de competitie, voorafgaand aan de speelronde stonden ze namelijk 8e met 8 punten uit 6 wedstrijden. Lemelerveld stond op de 11e plaats met 6 punten uit 6 wedstrijden.

Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg uit Glanerbrug. Na enkele minuten hadden ze twee kansjes, maar deze werden goed verdedigd door ons. Daarna trokken wij meer het spel naar ons toe. In de 12e minuut kwamen we ook op een voorsprong. Stijn Kogelman zette druk op de verdediging van Eilermark met een te korte terugspeelbal tot gevolg. Stijn kwam hierdoor 1-op-1 met de keeper en faalde niet; 1-0. Na een minuut of 20 kwamen we zelfs op een 2-0 voorsprong. Een corner kwam via Matthias Reimink voor de voeten van Job Heerink die van korte afstand de bal tegen het net schoot. Daarna was het weer aan Eilermark, met alle machte probeerden ze wat terug te doen. Hiertoe kregen ze enkele kansen. Met nog een minuut of 10 tot de rust lukte ze het ook daadwerkelijk om de aansluiting weer terug te krijgen. Ook zij scoorden uit een corner. De corner werd in een keer verstuurd naar een speler die op de rand van de 16 stond te wachten. Deze schoot de bal ineens, het schot werd aangeraakt en was daarom te machtig voor Rowell Evers; 2-1. Een kleine tegenslag voor ons, maar we gingen er goed mee om. Kort voor rust werd het verschil in de wedstrijd weer tot 2 doelpunten vergroot. Wederom was Job Heerink het eindstation, hij schoof de bal koelbloedig binnen en schoot daarmee de 3-1 op het scorebord. Hiermee werd vervolgens ook de rust bereikt.

Na de rust kwamen we goed uit de kleedkamer. Binnen enkele minuten werd zelfs de voorsprong nog verder vergroot. Stan Reimink kreeg de bal op een meter of 18 van de goal en besloot maar eens te schieten. De keeper had hier niet op gerekend en had dan ook geen antwoord op het schot; 4-1. Een minuut of 10 later was het Stijn Kogelman die de 16 binnen kwam en de bal rustig in de korte hoek schoof. Zo stonden we ineens op een riante 5-1 voorsprong. In het vervolg van de wedstrijd wisselden beide ploegen de nodige spelers waardoor het af en toe wat rommelig werd. Toch kregen we na de 5-1 ook nog de nodige kansen, zo waren er goede kansen te noteren voor onder andere Noah Tuïnk en Teun in de Wal. Tot goals kwamen we echter niet meer. Toch werd er nog wel een keer gescoord. Eilermark, van wie we deze middag zeer weinig te duchten hadden, kwam in de laatste minuut nog in de 16. Een terug getrokken bal van de buitenspeler kon nog vrij eenvoudig binnen geschoten worden door de mee gelopen spits van Eilermark. Hiermee werd de eindstand bepaald op 5-2.

Onze eerste overwinning in een thuiswedstrijd werd daarmee een feit dit seizoen. Tevens zijn we door deze overwinning op de ranglijst over Eilermark heen gegaan. Vooraf hadden we een lastige middag verwacht, maar Eilermark was behoorlijk timide en wij maakten onze kansen goed af waardoor hun geloof in een goed resultaat steeds verder de kop in werd gedrukt.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Jeroen Exel, Naud Schrijver, Ian Nijenkamp, Wout Butink (60. Jaron Hulsink); Robin Morrenhof, Stan Reimink (70. Gijs in de Wal), Matthias Reimink; Noah Tuïnk (75. Roel Posthoorn), Job Heerink (75. Teun in de Wal), Stijn Kogelman (70. Kyro Holsappel).

Komende zondag, 20 november, spelen we een uitwedstrijd. Dan staat de wedstrijd tegen AZC op het programma en wordt er om 14.00 uur afgetrapt in Zutphen.