• Op zondag 21 mei 2023 stond het competitie treffen tussen Bon Boys en VV Lemelerveld op het programma. Om 14.00 uur werd er afgetrapt in Haaksbergen voor deze wedstrijd. Bon Boys stond voorafgaand aan de wedstrijd 3e en had nog een kleine kans op het kampioenschap. Lemelerveld bezette de 11e plaats en was zodoende nog volop in strijd voor een plek in de nacompetitie.

  Al vanaf de aftrap was het duidelijk hoe deze middag zou gaan verlopen; Bon Boys pakte het heft in handen en was aan de bal veel beter en vaardiger dan Lemelerveld. Het tempo waarin Bon Boys de bal van voet tot voet liet gaan was dan ook hoog. Voor Lemelerveld erg lastig om daardoor op het brede veld een goede druk te krijgen op het spel van Bon Boys. Nadat Bon Boys eerst nog een kans miste op de 1-0 was het na 9 minuten toch al raak. Met een perfecte crosspass vanuit het middenveld van Bon Boys werd de rechter buitenspeler bereikt. Nadat hij de bal had gecontroleerd dribbelde hij naar binnen en schoot de bal met zijn linkerbeen in de korte hoek; 1-0. In het vervolg van de eerste helft was hetzelfde spelbeeld zichtbaar, Bon Boys was aan de bal en Lemelerveld probeerde met alle macht het spel te verstoren. Af en toe lukte het ook en dan werden we ook gevaarlijk. Job Heerink werd eerst al een keer zeer curieus afgevlagd wegens buitenspel. Vlak daarna kwam Robin Morrenhof na een mooie en vlot lopende aanval vrij voor de keeper. Deze was echter zo snel zijn doel uit dat Robin de bal tegen hem aanschoot. In de rebound wist de keeper de inzet weer te pakken en zo werd deze kans niet benut. In de 32e minuut kwam een bal met een stuit voor de voeten van Matthias Reimink, deze twijfelde niet en nam de goal van Bon Boys onder vuur. Wederom was de keeper van Bon Boys alert en keerde de inzet van Matthias. Verder was het van onze kant vooral tegenhouden, Bon Boys creëerde nog wel een aantal mogelijkheden. Veelal was het Rowell Evers die een volgende tegentreffer in de weg stond, ook werd de aanval een aantal keer goed onderbroken door onze verdedigers. De rust werd dan ook gehaald met slechts een 1-0 stand.

  In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel, alhoewel Bon Boys in de tweede helft wat minder dwingend was. De warmte deze middag en het tempo van de eerste helft had al de nodige energie gekost. In de tweede helft hadden wij echter ook minder uitvallen en dus werden we niet echt heel gevaarlijk. Het was dan ook al de 70e minuut dat de 2-0 op het scorebord verscheen. Waar we lang de minimale achterstand konden behouden was het nu toch zover. Een aanval via de spits komt uiteindelijk aan de linkerkant van het veld uit. Daar komt de speler van Bon Boys naar binnen en schiet de bal onder de uitkomende Rowell Evers door; 2-0. De wedstrijd leek hiermee wel gespeeld. We kwamen echter in de 77e minuut toch nog terug in de wedstrijd. Matthias Reimink onderschepte de bal in de opbouw van Bon Boys, speelt vervolgens 3 spelers van Bon Boys uit en schiet de bal binnen; 1-2! Toch weer enige hoop op een goede afloop, maar deze bleek maar van korte duur. Dit maal was het een fout in onze opbouw die genadeloos werd afgestraft door Bon Boys. Nadat ze bal veroverden komt een middenvelder van Bon Boys door in de 16 en haalt de trekker over; 3-1. Hiermee was alle hoop vervlogen. Ook het slotakkoord in deze wedstrijd bleek voor Bon Boys. In de 87e minuut veroverde Jaron Hulsink nog de bal van een Bon Boys aanvaller, even later verloor hij deze echter ook weer en dit werd ook afgestraft; 4-1. Dit bleek ook de eindstand te zijn van deze wedstrijd.

  Vooraf verwachtten we al een lastige middag. Tegen een van de best voetballende ploegen van deze competitie kwam deze verwachting ook uit. We konden lang de schade beperkt houden, maar in de slotfase liep de score toch nog verder op. Achteraf bleek dat voor zowel Bon Boys als voor Lemelerveld de andere uitslagen gunstig waren. Hierdoor maakt Bon Boys in de laatste speelronde nog kans op het kampioenschap. Voor Lemelerveld geldt dat met een overwinning in de laatste speelronde de nacompetitie veilig gesteld wordt.

  Opstelling Lemelerveld;

  Rowell Evers; Koen Schrijver (46. Jaron Hulsink), Naud Schrijver, Ian Nijenkamp (83. Jeroen Exel), Stef Huisjes; Robin Morrenhof, Matthias Reimink, Stijn Kogelman (83. Fin van de Berg); Noah Tuïnk (74. Bram Smit), Job Heerink, Teun in de Wal (66. Kyro Holsappel).

  Komend weekend spelen we de laatste wedstrijd van deze competitie, deze wedstrijd wordt gespeeld op 2e pinksterdag. Maandag 29 mei trappen we om 14.00 uur af tegen Witkampers. Deze ploeg staat, net als wij, momenteel in de gevarenzone met 25 punten. Een cruciale wedstrijd dus, een overwinning betekend nacompetitie. Een nederlaag betekend rechtstreekse degradatie. We hopen gesteund te worden door een grote Lemelerveldse achterban!