• Bekeravontuur Lemelerveld eindigt met nederlaag tegen Heino 2

25 okt 2022
  • Op zondag 23 oktober stond de uitwedstrijd tegen VV Heino 2 op het programma. Dit is de eerste wedstrijd in de knock-out fase van het bekertoernooi. Al om 10.30 uur werd er afgetrapt bij deze wedstrijd. VV Heino 2 had in de poulefase al drie eerste elftallen achter zich weten te houden dus we verwachtten een lastige wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was redelijk aftasten. Beide teams probeerden elkaar onder controle te krijgen. VV Heino probeerde met strijd en werklust de opbouw van Lemelerveld te verstoren. Dit lukte ook een keer bijna toen de spits van Heino Rowell Evers bijna de bal afsnoepte. Even later was het diepe bal van Heino die eenvoudig weg geschoten leek te worden door Rowell. Hij miste de bal echter en wederom was de spits er als de kippen bij, hij leek de 1-0 te gaan maken maar miste voor open goal. Ook wij kregen in de eerste helft nog een aantal kansen. Onder andere een goede aanval van ons leidde tot schoten van Matthias Reimink en Noah Tuïnk op de goal, de keeper van Heino wist de inzetten echter te keren. Ook Heino was nogmaals dichtbij de openingstreffer, een schot in de 16 ging echter over de goal. Even later, in de 33e minuut, was het toch VV Heino 2 wat op voorsprong kwam. Een overtreding op de spits van Heino leidde tot een penalty. De aanvoerder van Heino wist wel raad met deze uitgelezen kans en zette zo de 1-0 op het scorebord. Even later kwamen ook wij nog eens in de aanval, met een sliding van een Heino verdediger werd de aanval onderbroken. Dit leek de verdediger alleen wel te doen met de hand, de scheidsrechter besloot in dit geval echter niet tot het geven van de strafschop. De rust gingen we in met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft was het VV Heino 2 dat doorging met het voetbal wat ook gespeeld werd in de eerste helft, wederom met veel strijd en werklust. Hiermee hadden we het erg lastig. In de 54e minuut was het zelfs de spits van Heino die binnen onze 16 de bal in de verre hoek schoot, dit schot viel via de binnenkant van de paal in de goal; 2-0. Dit leek voor ons ook wel het breekpunt in de wedstrijd. Duels, die al weinig gewonnen werden, gingen nog meer naar Heino. Zij kregen meer en meer het gevoel dat er kans was om de volgende ronde te bereiken. Dit gevoel werd nog sterker nadat, wederom de spits van Heino, in de 67e minuut het laatste tikje gaf bij een laag ingesneden vrij trap; 3-0. Voor zover de wedstrijd nog niet gespeeld was, was dat bij 3-0 wel het geval. We probeerden nog terug te komen in de wedstrijd, echter tot heel grote kansen kwamen we ook niet meer. VV Heino speelde veel de lange bal, iets waar deze ochtend ook veel moeite mee hadden. Voor Heino was het op dat moment nog zaak de wedstrijd rustig uit te spelen, dit deden ze goed en pakten al met al een dik verdiende 3-0 overwinning.

Zoals we al eerder in het seizoen hebben gezien kunnen we wedstrijden niet winnen wanneer we een aantal procenten minder spelen. In de eerste helft was het spel tegen Heino nog redelijk gelijkwaardig, echter in de tweede helft lieten we ons aan alle kanten aftroeven. Waar Heino gretig was en er in vloog was het bij ons slap. Een verdiende overwinning voor Heino, maar het gevoel blijft toch dat er voor ons vandaag een kans had gelegen om verder te komen in de beker.

Opstelling Lemelerveld;

Rowell Evers; Wout Butink, Jeroen Exel, Ian Nijenkamp, Jaron Hulsink (66. Thymen Boerkamp); Robin Morrenhof, Matthias Reimink, Roel Posthoorn (55. Gijs in de Wal); Noah Tuïnk (61. Kyro Holsappel), Job Heerink, Stijn Kogelman.

Komende zondag spelen we weer voor de competitie. Dan staat de thuiswedstrijd tegen BWO op het programma en wordt er om 14.00 uur afgetrapt op ons eigen sportpark Heidepark.