Voorbeschouwing Zuidwolde –Lemelerveld

In een competitie met voor Lemelerveld een zestal nieuwe,  meest Friese tegenstanders, staat aanstaande zondag een ontmoeting op het programma met het ons bekende vv Zuidwolde. Wat vindt u in Zuidwolde naast het voetbal? De Drentse plaats in het Reestdal staat onder andere bekend om het cultuur Historische museum De Weme. Echt de moeite waard als u kennis wilt nemen van oude Drentse handkarren. We kunnen ons ook voorstellen dat u denkt: Laat maar….We gaan meer voor het voetbal!

De afgelopen twee jaar troffen beide clubs elkaar al  in de tweede klasse L.  In de laatste ontmoeting dit voorjaar  in Zuidwolde werd het een 2-2 gelijkspel. Voor Lemelerveld stond er toen niet meer dan de eer op het spel in die laatste competitiewedstrijd. Zuidwolde was destijds nog niet geheel veilig voor het spelen van nacompetitie dus werd het toch nog een heet middagje.

Dit seizoen  is Vv Zuidwolde een degelijke middenmoter die we op de ranglijst terug vinden op  een zesde plaats met 14 punten uit 10 wedstrijden. Dat het dit seizoen veel beter gaat met de Drentse ploeg heeft onder andere te maken met de terugkeer van  Frans Capellen. De snelle en veel scorende spits  was op wereldreis en zorgt nu weer voor veel  aanvallende impulsen en doelpunten.  We herinneren ons nog een prachtig Hakim Ziyech achtig doelpunt van Capellen op ons  Heidepark.  De gave traptechniek zal een van de weinige overeenkomsten zijn met de Ajacied. We verwachten niet dat hij net als Ziyech in een Lamborghini Urus (  € 360.000 ) zal  rijden!
Met name in thuiswedstrijden klapt de ploeg van  trainer  Harry Warmelink er vanaf het eerste fluitsignaal vaak vol op.  Warmelink, onlangs gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap van spcl Lemele, is tevens assistent trainer  bij HHC Hardenberg.

Koploper Lemelerveld zag, door het gelijke spel tegen vv Heerde, concurrent vv Jubbega tot op  drie punten naderen. Trainer Richard Smit hoopt dat het prima voetballende vv Heerde voor de winterstop  ook tegen concurrenten Jubbega en Lac Frisia net zo goed speelt en ook die ploegen punten gaat afsnoepen.  Vv Zuidwolde lukte dat afgelopen zondag in Jubbega net niet en ging strijdend  met 3-2 ten onder.  Lemelerveld kan weer rekenen op een felle tegenstander die er alles aan zal doen de koploper te verslaan. Op de  kunstgrasmat  van sportpark Woltingeslag aan het sportlaantje 4 in Zuidwolde is de aftrap om 14.00 uur.