Voorbeschouwing Lemelerveld- Heerde

Wie op zondagmiddag de tussenstanden in de 2e klasse K Noord een beetje volgt zal zich afgelopen zondag ongetwijfeld een paar keer in de ogen hebben gewreven. Wat gebeurde er in de tweede helft bij vv Heerde-vv Drachten? Waren ze daar aan het korfballen geslagen? Na een 2-0 ruststand ging het daar van  de 45e  minuut tot de 90e minuut helemaal los en vielen daar  maar liefst 11 doelpunten! Het scorebord was niet berekend op een 10-3 eindstand. Tweede klasse voetbal onwaardig hoorden we iemand zeggen maar soms zijn er van die dagen dat alle voetballogica is verdwenen. Daan Nijmeijer en Nick Weijenberg scoorden er lustig op los maar ook spits Stijn Rorije heeft een reputatie wat doelpunten betreft! Dedemsvaart werd onlangs, mede door Rorije, volledig overklast en met 8-0 van het veld gepoetst. In uitwedstrijden is Heerde dit seizoen nog ongeslagen! De Lemelerveldse defensie is bij deze gewaarschuwd!

Bij vv Heerde is er binnen de club een onderzoek gaande om over te stappen naar het zaterdagvoetbal. Een trend die enkele jaren geleden door diverse zondagsclubs is ingezet. Steeds minder voetballers willen na een zaterdagavond stappen nog opdraven op zondagochtend.  Gevolg is  lege kantines en daardoor ook dalende inkomsten.  ZAC, KHC Kampen en  Hattem zijn zomaar enkele voorbeelden in de regio Heerde van clubs die overstapten  naar het zaterdagvoetbal. Uiteraard kennen we SEH als Heerder zaterdagclub. Mogelijk is het dus aanstaande zondag een van de laatste wedstrijden  tussen beide  clubs.

De ontmoetingen in voorgaande jaren leverden  memorabele wedstrijden op. Zo moest Lemelerveld in februari 2018 tijdens het carnavalsweekend ondanks alle protest aantreden tegen Heerde ( moeizame 4-2 winst) en in oktober vorig jaar waren de Lemelerveldse aanvallers ongrijpbaar voor de Heerder defensie en werd het maar liefst 7-0.

Lemelerveld trainer Richard Smit zal ongetwijfeld een strijdplan klaar hebben om de Heerder aanvallers aan banden te leggen. Jaron Hulsink, de behendige linkspoot, maakte afgelopen zondag in de 2e helft tegen EMMS zijn rentree na een blessure en Job Heerink zagen we bezig in het krachthonk.  Het kan aanstaande zondag, mede door de aanvallende kwaliteiten van beide ploegen, een prachtig en spectaculair duel worden!

Aanvang op het Heidepark is 14.00 uur  waar alles er dankzij de onderhoudsploeg spic en span bijligt.

De pupil van de week is zondag Gijs Hulsink. Gijs speelt in JO 10-1.