Voorbeschouwing VV Drachten –Lemelerveld

Aanstaande zondag 3 november gaat Lemelerveld op bezoek bij de VV Drachten.

Afgelopen zondag tegen Jubbega werd er niet gescoord en dat was best bijzonder gezien alle mogelijkheden. Pas in de tweede helft, toen Jubbega de verdedigende stellingen wat durfde te verlaten, werd het pas een echte wedstrijd. Op weg naar de koffie tijdens de rust was  correspondent Bart van De Stentor duidelijk over het voetbal van Jubbega: ,, Ze zijn met twee bussen… eentje staat op de parkeerplaats en die andere hebben ze voor het doel geparkeerd” aldus Bart die in de maandagsporteditie een prachtig verslag schreef over de club waar hij ooit voetbalde en zelfs trainer was. De Friezen hielden aan het naar voren rossen van de bal op hun snelle en beweeglijke spitsen een puntje over. Gelukkig beschikt Lemelerveld over  doelman Rik Ramaker ( toch maar eens een afwijkende kleur keepertenue aanschaffen? ) die met enkele reddingen weer eens  onnavolgbaar was. Jordy Lugtenberg kon na afloop leven met de puntendeling: ,, 16 punten na zes wedstrijden, dat maak je niet vaak mee’’,  aldus de behendige aanvaller.

VV Drachten speelde gelijk bij EMMS in Slagharen. VV Drachten was veruit de betere ploeg maar moest toch vlak voor tijd de 2-2 gelijkmaker incasseren.

De tegenstander van aanstaande zondag kent een rijke traditie met meer dan 30 jaar voetbal op hoofd- of 1e klasse niveau. Begin deze eeuw zakte VV Drachten bijna naar de kelderklasse maar is nu met een jonge frisse ploeg op de weg terug naar boven. VV Drachten promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de 2e klasse nadat het als 2e was geëindigd in de 3e klasse A Noord.

Lemelerveld kan op het historische sportpark De Peppel, met prachtig oude zittribune, rekenen op een  pittige tegenstander  die attractief en aanvallend voetbal speelt. Het kan dus zomaar een spectaculair duel te worden! Na de donderdagavondtraining maakt trainer Richard Smit de selectie bekend.

Aanvang in Drachten aan de Gauke Boelenstraat is 14.30 uur.

Supporters die mee willen reizen met de spelersbus kunnen zich melden bij elftalleiders Frans Kogelman of Sander Boerkamp. In de sportkantine hangt op het prikbord een aanmeldlijst. De TCR bus vertrekt zondag om 12.15 uur.