Voorbeschouwing Lemelerveld -vv Jubbega

Aanstaande zondag 27 oktober is het weer matchday op het Heidepark als het Friese vv Jubbega op bezoek komt.

Lemelerveld gaat als een speer en is met 15 punten uit 5 wedstrijden als enige ploeg nog zonder puntverlies. In de 2e klasse K lijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen of verliezen. Opvallend afgelopen weekend de dikke 8-0 overwinning van Heerde op Dedemsvaart en toch ook wel de 2-3 van Emmeloord op Jubbega.

Lemelerveld trainer Richard Smit sprak in de maandagsporteditie van de Stentor van een wake up call na de beroerde tweede helft van zijn mannen in Cornjum tegen DTD. Het was 0-3 na 45 minuten  en wat lacherig in de kleedkamer tijdens de rust. De concentratie verslapte en na het wisselen van het complete aanvalstrio raakte Lemelerveld de grip op de wedstrijd totaal kwijt. ,,Het kan ons punten kosten wanneer we niet scherp en geconcentreerd blijven” aldus Smit.

Voetbalvereniging  Jubbega is 14 april 1945 opgericht. De vereniging ontstond door de fusie tussen Reade Duvels (Rode Duivels) en SDO (Samenspel Doet Overwinnen). De thuiswedstrijden worden op “sportpark it Heidefjild” gespeeld. De clubkleuren van vv Jubbega zijn identiek aan die van een bekende club uit Amsterdam. Vv Jubbega heeft een roemrijk verleden en speelde in de jaren ‘60 van de vorige  eeuw zelfs  op hoog amateurniveau. Net als Lemelerveld speelde vv Jubbega echter de meeste jaren  in de 4e of 3e klasse. In 2018 promoveerden de  Friezen naar de 2e klasse en hebben ze ambities om oude tijden te doen herleven. Dat  blijkt onder meer uit het aantrekken van oud profvoetballer  Xander Houtkoop. De rappe aanvaller speelde  bij SC Cambuur , Heerenveen, Emmen, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en ADO Den Haag. Ook trok vv Jubbega spelers aan van clubs uit de regio.

Aan Lemelerveld zijde speelde Wesley Vlierman na zijn blessure voor het eerst weer een half uurtje mee in Cornjum. Welke spelers zondag aan de aftrap staan kunt u zien vanaf 14.00 uur.