Voorbeschouwing Lemelerveld- Sv Veno

Na twee uitduels speelt Lemelerveld aanstaande zondag weer  thuis op het prachtige Heidepark. Allereerst de complimenten aan de mannen van de onderhoudsploeg die ook deze week weer druk in de weer waren om te zorgen dat het sportpark er keurig bij ligt. Zo werden deze week de perken voor de kleedkamers samen met hovenier Emiel Alferink opnieuw ingepland. Na  alle renovatie en onderhoud afgelopen zomer mogen we best dankbaar en trots zijn  op al onze  vrijwilligers die het allemaal doen voor hun “cluppie”.

Zondag ontvangen we sv Veno uit Vollenhove, een voor ons onbekende tegenstander. Sv Veno is opgericht in 1976 na de fusie tussen de twee voetbalverenigingen SVV en Fulnaho. Veno staat voor: Via Eenheid Naar Ontplooiing.

De ploeg van de nieuwe trainer Dennis van den Driessche promoveerde afgelopen twee seizoenen  van de 4e klasse naar de 2e klasse. De kennismaking met de wetten van die 2e klasse heeft de rood-witte brigade uit de kop van Overijssel echter nog geen punten opgeleverd.  In de Stentor van afgelopen week gaf aanvaller Jod Zomerman van sv Veno  aan alle vertrouwen te hebben dat de resultaten gaan komen. In een midweeks oefenduel werd onlangs derde klasser vv Steenwijk op een 7-2 nederlaag getrakteerd. Met het scoren zit het dus wel goed. Dat de Vollenhovense ploeg  in de eerste twee  duels al direct in de beginfase op achterstand kwam zijn leermomenten, aldus Van der Diesche in de Stentor sportbijlage. Afgelopen zondag tegen LAC Frisia ging het al beter al werd Sv Veno  in de slotfase toch nog naar  een 0-2 nederlaag gespeeld.

Lemelerveld trainer Richard Smit roemde in De Stentor  zijn defensie die weinig weggeeft. De verdediging  is inmiddels een mooie mix van routine en jong talent waarbij  onder andere  de jonkies Naud Schrijver en ook Jaron Hulsink opvallen door de tomeloze energie die ze in een  wedstrijd aan de dag leggen. De  routiniers Jasper Gerritzen en  Joey Nijenkamp  zorgen samen met sluitpost en aanvoerder Rik Ramaker voor een mooie balans.  Ian Nijenkamp, de jongere broer van Joey, is defensief sterk en kan bovendien op het middenveld prima uit de voeten.

Smit vindt het wel heel erg voorbarig dat in allerlei publicaties Lemelerveld als kampioenskandidaat wordt neergezet. Vooral de smalle selectie baart hem zorgen want blessures of studenten die op stage gaan kunnen niet zomaar vervangen worden. In het  tweede elftal spelen een aantal  uit de A1 overgekomen  jonge  talenten maar die zijn nog niet zover dat ze het tweede klasse niveau aankunnen.

Het kan aanstaande zondag een mooi duel worden  waarbij sv Veno naar verwachting er alles aan zal doen om de eerste punten binnen te halen. Lemelerveld moet na de sterke seizoenstart oppassen voor onderschatting. Trainer Richard Smit is inmiddels ervaren genoeg om dat idee te tackelen. Aanvang zondagmiddag is 14.00 uur.