Lemelerveld wint met hakken over de sloot

Lemelerveld heeft vanmiddag met 2-3 gewonnen op bezoek bij DTD in het Friese Cornjum. Na 45 minuten voetbal leek er geen vuiltje aan de lucht voor de mannen van Richard Smit, maar door een slechte tweede helft werd het uiteindelijk toch nog spannend.

In de eerste paar minuten van het duel was Lemelerveld nog wat zoekende. DTD probeerde de bezoekers direct onder druk te zetten, maar dit had niet het gewenste effect. Na 8 minuten spelen kwam Lemelerveld op een 0-1 voorsprong via Matthias Reimink. Hij kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten nadat een schot van Stijn Kogelman geblokt werd en Reimink wist de vijandelijke doelman te verschalken. Vervolgens kregen de bezoekers binnen 5 minuten drie grote mogelijkheden om de score uit te breiden. Twee pogingen werden gekeerd door de DTD-doelman, de derde inzet ging rakelings naast.

Na 16 minuten voetbal kwam dan toch de tweede treffer op het scorebord. Jordy Lugtenberg was het eindstation van een vlotte aanval en schoot beheerst raak. Een kwartier later moest DTD met 10 man verder na een domme actie van Ybele Reitsma. De speler van DTD kon zich niet inhouden tegenover Matthias Reimink, waarop scheidsrechter Van Veen hem de rode kaart toonde. In de 36e minuut kwamen de bzoekers ook nog op 0-3. Teun in de Wal pikte ook zijn doelpuntje mee, nadat Stijn Kogelman de bal keurig breed legde.

Met een 0-3 voorsprong en met een man meer leek er geen vuiltje aan de lucht voor Lemelerveld. In de tweede helft wilde er echter maar weinig lukken bij de mannen van Richard Smit. De thuisclub kreeg in de 68e minuut een penalty en kwam zo terug tot 1-3. Doelman Rik Ramaker redde in eerste instantie met zijn voeten, maar de rebound was hem te machtig. DTD kwam beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de 78e minuut zelfs in de 2-3. Er ontstond weer wat hoop op een resultaat en DTD zette alles op alles. Gelukkig voor Lemelerveld bleef het bij 2-3 en zodoende blijven de oranje-witten de ranglijst in de tweede klasse K aanvoeren.

Volgende week speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Jubbega, dat vandaag met 2-3 verloor van SC Emmeloord.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Zeb Ophoff, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Naud Schrijver, Robin Morrenhof, Jeroen Exel, Matthias Reimink (55 Stan Reimink), Jordy Lugtenberg, Teun in de Wal (46 Job Heerink), Stijn Kogelman (70 Wesley Vlierman).