Heracles Almelo – Willem II (4-1)

Zondag 15 september jl. stond de wedstrijd Heracles Almelo tegen Willem II op het programma in de Eredivisie. Op uitnodiging van Heracles Almelo mochten de jeugdspelers en leiders deze wedstrijd bezoeken. Sterker nog, ze mochten ook de pupil van de week èn de ballenjongens zijn. Een uitnodiging waar dankbaar gebruik van gemaakt werd, zo werd alles in werking gezet om met meer dan 200 jongens en meiden de wedstrijd te bezoeken. Een heel gepuzzel voor de organisatie, maar alles werd tot in de puntjes geregeld.

Met een karavaan van meer dan 50 auto’s werd er in collones eerst naar Erve Asito, het stadion van Heracles Almelo gereden. Er werd eerst een pitstop in Nijverdal bij de McDonald’s gemaakt waar iedereen een patatje, snack en wat te drinken kreeg. Als de lekkere tussenstop gemaakt is werd de reis voort gezet naar Almelo waar iedereen een plekje in het stadion toegewezen kreeg en kon genieten van de wedstrijd. Voor een aantal jongens en meiden werd het een bijzondere wedstrijd. Zo werden een aantal jongens van JO13-1, JO15-1 en JO15-2 in een Heracles Almelo trainingspak gehesen in de kleedkamer van de thuispartij en kregen ze een wedstrijdbal mee om langs de lijn te staan als ballenjongens. De meiden van MO15-1 en MO17-1 en een paar jongens van JO15-2 waren vlaggendragers toen de spelers het veld op kwamen en voor Robin Vos was het helemaal een mooie middag. Robin uit JO9-2 mocht met de scheidsrechter het veld op lopen en de tos verrichten, Robin was namelijk de pupil van de week deze wedstrijd. Het was een boeiende wedstrijd met veel doelpunten, Heracles Almelo won de wedstrijd met 4-1 waardoor het thuispubliek met een goed gevoel richting huis kon. De Willem II supporters zorgden ook voor een goed sfeertje, vrijwel de gehele wedstrijd werd er luidkeels gezongen in het uitvak.

Een speciaal ‘moment-of-fame’ was er ook voor Yoran Kemper. Tijdens de wedstrijd werd de bal door Willem II verdediger Miquel Nelom met een poeier naar voren geschoten, de bal ging uit op de plek waar Yoran stond. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is legde Yoran de bal stil op de grond tot applaus van Heracles Almelo trainer Frank Wormuth en enkele spelers op het veld. Dit mooie moment heeft zelfs meerdere social media kanalen van Heracles Almelo, Voetbalzone en overige websites gehaald en heeft zelfs tot een interview van De Stentor geleid. Het was een mooie middag voor jong en oud en de organisatie kijkt dan ook terug op een geslaagde middag.