VV Lemelerveld

Wedstrijd van de gemiste kansen

In de polder, om precies te zijn bij sc Emmeloord, won vv Lemelerveld 1 ook zijn tweede competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020. Een heel goed begin van de wedstrijd met vele kansen, twee penalty’s binnen een minuut, een bal waar je hem liever niet wil hebben, een mindere tweede helft, veel regen en slechts met 0-1 winnen. Uiteindelijk toch met lachende gezichten van het veld stappen; de eerste overwinning in Emmeloord is een feit. Dat is in een “noten”dop het verloop van de wedstrijd.

Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd, al in de tweede minuut gaat een grote kans net naast het doel van de gastheren. Een paar minuten later bedient Joey Nijenkamp van achter uit spits Matthias Reimink op maat. Reimink werkt de bal tegen de touwen en Lemelerveld staat met 0-1 voor.

In de 28ste minuut krijgt Lemelerveld een penalty toegekend door de scheidsrechter vanwege een handsbal. Teun in de Wal ontfermt zich over de bal en legt klaar. Zijn schot wordt door de keeper perfect gestopt. Lemelerveld raakt niet in paniek en trekt daarna weer ten aanval. De aanval wordt in de zestien ruw onderbroken en weer beslist de scheidsrechter tot een penalty. En dat nog geen minuut na de vorige penalty. Dit keer neemt Jordy Lugtenberg de verantwoordelijkheid. Zijn schot schampt de linker paal. Helaas aan de buitenkant, geen doelpunt. Ook Joey Nijenkamp weet het net niet te vinden als hij uit een corner een goede kop kans heeft. Met slechts 0-1 op het scorebord wordt de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft levert weinig vermeldingswaardige (hoogte)punten op. Sc Emmeloord probeert wel, maar komt niet tot uitgespeelde kansen. Lemelerveld wordt wat onrustig in het gestroomlijnde spel en creëert onvoldoende kansen. In de blessure tijd wordt de laatste Lemelerveldse aanval wel keurig opgezet. Ian Nijenkamp wordt vrij voor de goal aangespeeld. Hij schiet de bal, om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, voor een leeg doel…., net naast. De resterende tijd is daarna voor beide partijen te kort om nog iets te kunnen veranderen aan de uitslag. Lemelerveld wint voor het eerst in Emmeloord. Het werd 0-1. Door de resultaten op andere velden is Lemelerveld alleen koploper in de 2e klasse K Noord.

Volgende week zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. Vv Beilen is de gastheer en de wedstrijd begint om 14:00 uur.

Opstelling Lemelerveld: Rik Ramaker, Naud Schrijver, Jasper Gerritzen, Joey Nijenkamp, Jaron Hulsink, Robin Morrenhof, Stijn Kogelman (83’ Ian Nijenkamp), Jeroen Exel, Matthias Reimink (90’ Stan Reimink), Teun in de Wal en Jordy Lugtenberg (Job Heerink).