Samen op weg naar een rookvrij sportpark

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport is dus geen goede combinatie. Samen met handbal, volleybal en stichting Sportbelangen gaan wij daarom op weg naar een rookvrij sportpark. Een eerste stap hiertoe is dat het vanaf 1 januari 2019 niet langer is toegestaan om te roken voor de ingang van voetbalkantine en sporthal.  Sporters en toeschouwers, maar vooral kinderen, hoeven op deze manier niet meer door de rook heen om de kantine of sporthal/spelzaal te betreden.

De gele sigarettenbuizen die voorheen bij de ingang van de voetbalkantine en onze kleedkamers hingen, zijn inmiddels verdwenen. Om de verstokte rokers de gelegenheid te bieden toch een sigaret te kunnen roken, is er inmiddels een rookplek gerealiseerd. Deze is te vinden tussen de nieuwe spelzaal en de voetbalkantine. De ‘rokersruimte’ is te bereiken via de deuren in de lounge of via het pad richting de nieuwe materiaalruimte.

Tevens verzoeken wij bezoekers van ons sportpark vriendelijk om niet langer te roken tijdens de wedstrijden van onze jeugd. Op deze manier willen wij de jeugd het signaal geven dat het niet gezond is om te roken. Om bezoekers van sportpark Heidepark hierop te attenderen, zijn er bordjes opgehangen op meerdere plekken. Wij rekenen op een ieders medewerking. Zo gaan wij samen op weg naar een rookvrij sportpark.

Bestuur vv Lemelerveld